google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Β. Ιωάννου: «Υπάρχουν και όρια. Δεν μπορεί η ΔΩΔΩΝΗ να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ" | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Β. Ιωάννου: «Υπάρχουν και όρια. Δεν μπορεί η ΔΩΔΩΝΗ να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με το ΔΝΤ" | epiruschannel.gr

"Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», για όλους τους Ηπειρώτες οι οποίοι λένε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όσους θέλουν να την ιδιωτικοποιήσουν", δήλωσε ο Βασίλης Ιωάννου, στο περιθώριο του χθεσινού Συλλαλητηρίου των κτηνοτρόφων, καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι«υπάρχουν και όρια και δεν μπορούν όλα να τεθούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του Μνημονίου».

Ο νομάρχης Πρέβεζας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεόδωρο Βέργο συμμετείχε χθες στην κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της Ηπείρου κατά της πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ δηλώνοντας, με αυτό τον τρόπο, την συμπαράσταση της νομαρχίας στον δίκαιο αγώνα των Κτηνοτρόφων.

Ο κ. Ιωάννου, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο με ενότητα και αγώνα μπορεί να αποτραπεί η προσπάθεια για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ.

«Δεν είναι ώρα, ούτε για καταλογισμό ευθυνών στα λάθη του παρελθόντος, ούτε για προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης. Είναι ώρα ευθύνης. Απαιτείται ενότητα, αντίσταση, αγώνας, όλων των πολιτικών παραγόντων, των φορέων και των πολιτών της Ηπείρου. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τα σχέδια, όλων όσων επιχειρούν να αλλάξουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΩΔΩΝΗΣ, σε βάρος των παραγωγών. Η ΔΩΔΩΝΗ ανήκει στους κτηνοτρόφους και σ’ αυτούς θα πρέπει να παραμείνει. Είναι άλλωστε γνωστός ο κοινωνικός της ρόλος και χαρακτήρας στη στήριξη του εισοδήματος των Κτηνοτρόφων της Ηπείρου.», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Ιωάννου κάλεσε την κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι «υπάρχουν και όρια και δεν μπορούν όλα να τεθούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων στα πλαίσια του Μνημονίου» για να προσθέσει «Η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», για όλους τους Ηπειρώτες οι οποίοι λένε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όσους θέλουν να την ιδιωτικοποιήσουν».

Επίσης, κάλεσε τα συναρμόδια Υπουργεία να δώσουν ΑΜΕΣΑ λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, στο θέμα της νομιμοποίησης των σταυλικών τους εγκαταστάσεων, προβλήματα, που όπως είπε, τους αποθαρρύνουν και αποτρέπουν κάθε προσπάθεια που κάνουν να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους.

Από το Blogger.