google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεχίζει τη χρηματοδότηση της "ΜΕΡΙΜΝΑ" η Νομαρχία Ιωαννίνων, αν και... | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Συνεχίζει τη χρηματοδότηση της "ΜΕΡΙΜΝΑ" η Νομαρχία Ιωαννίνων, αν και... | epiruschannel.gr

Παρά τη μείωση των εσόδων της, κατά 350.000 ευρώ το μήνα, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων θα συνεχίσει τη χρηματοδότηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΜΕΡΙΜΝΑ» και για τα δύο επόμενα χρόνια.

Αυτό αποφασίστηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έκανε επίσης αποδεκτή την πρόταση του Νομάρχη Αλέκου Καχριμάνη, να εξεταστεί η δυνατότητα ώστε η Εταιρία να μετατραπεί σε αμιγώς Νομαρχιακή και στη συνέχεια να περάσει στην αρμοδιότητα της Αιρετής Περιφέρειας.

"Στη «Μέριμνα», έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά, η οποία ξεκίνησε με τεράστια βοήθεια από πλευράς Νομαρχιακής Αρχής. Κατά πρώτο πήραμε τα λεωφορεία, κατά δεύτερο εξασφαλίσαμε το οίκημα και κατά τρίτο, όταν δεν υπήρχαν χρήματα να στηριχτεί, η Ν.Α.Ι. επί δύο χρόνια τη χρηματοδότησε με 40.000 ευρώ το μήνα. Κατανοούμε το έργο της, αλλά και η Ν.Α.Ι. με τη σημερινή κατάσταση που υπάρχει έχει πρόβλημα, καθώς η μείωση των ΚΑΠ ανέρχεται συνολικά σε 350.000 ευρώ το μήνα.

Αγκομαχάμε πλέον για να τα βγάλουμε πέρα. Πέραν αυτού αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην εκταμίευση των χρημάτων και με την Υπηρεσία Εντελλομένων. Σε καμία όμως περίπτωση τα ογδόντα, περίπου, παιδιά που απασχολούνται στη «ΜΕΡΙΜΝΑ» δεν πρέπει να πάνε σπίτια τους.

Για αυτό προτείνω τη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης, ύψους 960.000 ευρώ, διετούς διάρκειας και παράλληλα να εξετάσουμε από νομικής πλευράς για το αν μπορεί η εταιρία να μετατραπεί σε κοινωφελή νομαρχιακή με αντικείμενο τα θέματα πρόνοιας των ΑμεΑ.

Δυστυχώς κανένας άλλος φορέας δεν ασχολείται και δεν συνεισφέρει στη λειτουργία της, ενώ πρέπει σε τέτοια ζητήματα να αναλάβει τις ευθύνες της και η Πολιτεία" υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο Αλέκος Καχριμάνης.

Ο Πρόεδρος του Ν.Σ. και Πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΜΕΡΙΜΝΑ» Κωνσταντίνος Πέτσιος, αφού διευκρίνισε ότι πρόεδρος της Εταιρείας εκλέχτηκε από τους φορείς που μετέχουν σε αυτή, τόνισε ότι αρχικά αυτή δεν είχε πρόβλημα γιατί είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

«Σαν Δ.Σ.κάνουμε ότι είναι δυνατόν περισσότερο για να την κρατήσουμε σε λειτουργία, μέχρι το κράτος να στηρίξει τις δομές. Από τους δέκα περίπου φορείς, που αρχικά είχαν μπει μέτοχοι, τώρα κανείς δεν συμμετέχει», πρόσθεσε.

Τέλος και απαντώντας σε αίτημα των εργαζομένων, σημείωσε ότι αν η εταιρία δεν διακόψει τη λειτουργία της για ένα μήνα στο τέλος του χρόνου θα είναι παθητική.

Από την πλευρά της, η νομαρχιακή σύμβουλος και διευθύντρια της «ΜΕΡΙΜΝΑ» Ρόη Ζηκίδου, αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι τα έσοδα της εταιρίας είναι τα 480.000 ευρώ, που διαθέτει η Ν.Α.Ι. και περίπου 30.000 ευρώ από τα κουπόνια της Εργατικής Εστίας, συμπλήρωσε δε ότι η σύμβαση που υπογράφεται με την τελευταία είναι για έντεκα μήνες.

Από το Blogger.