google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διαπαραταξιακή νομαρχιακή πρωτοβουλία για τις φυλακές Σταυρακίου, μετά από πράταση Χατζηεφραιμίδη | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Διαπαραταξιακή νομαρχιακή πρωτοβουλία για τις φυλακές Σταυρακίου, μετά από πράταση Χατζηεφραιμίδη | epiruschannel.gr

Τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής από νομαρχιακούς συμβούλους, η οποία θα επισκεφτεί τις δικαστικές φυλακές, θα εξετάσει τις συνθήκες που επικρατούν και θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης συγκεκριμένα και υλοποιήσιμα μέτρα βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας τους αποφάσισε ομόφωνα το Νομαρχιακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά από πρόταση του Μάκη Χατζηεφραιμίδη και ανταλλαγές πυρών για τη χρονική στιγμή, που επέλεξε η πλειοψηφία να φέρει προς συζήτηση το θέμα.

Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου παρέμβαση προς την Πολιτεία, προκειμένου σε πρώτο στάδιο να αποσυμφορηθούν οι φυλακές Σταυρακίου και σε δεύτερο να κατασκευασθεί νέο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Παπατσίμπας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος, από πλευράς πλειοψηφίας, χαρακτήρισε ασφυκτική τη σημερινή κατάσταση, καθώς οι συνθήκες των κρατουμένων είναι απάνθρωπες, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά στις ανεπιτυχείς προσπάθειες, που έγιναν στο παρελθόν, για την ανεύρεση κατάλληλου οικοπέδου, το οποίο τελικά παραχωρήθηκε από το Δήμο Μπιζανίου στην Κόντσικα.

Όμως, όπως είπε, ενώ υπήρξε αρχικά μια αλληλογραφία με τη ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (που αναλαμβάνει τα έργα του Υπ. Δικαιοσύνης), στη συνέχεια δεν υπήρξε κανένα νέο.

«Διαχρονικά, το Υπουργείο δεν έχει δείξει το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την κατασκευή νέων σύγχρονων φυλακών στα Γιάννινα. Πρέπει όμως, και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, να δείξει την ευαισθησία του και να προχωρήσει στην κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος», τόνισε ο νομάρχης Ιωαννίνων.

Εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις φυλακές έκανε ο επικεφαλής του «ΑΠΕΙΡΟΥ ΤΟΠΟΥ». Ο Μάκης Χατζηεφραιμίδης, θέτοντας μια σειρά προβλημάτων τα οποία όπως είπε του έχουν μεταφερθεί από εργαζομένους στης Φυλακές ζήτησε από τη Νομαρχιακή Αρχή να αναλάβει μια πρωτοβουλία με στόχο την επίλυσή τους.

Παρεμβάσεις για το θέμα έκαναν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με τον Χρήστο Μαντά να κατηγορεί την Νομαρχιακή αρχή για «όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον» για τις φυλακές.

Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέας φυλακής στο Δήμο Μπιζανίιου ζήτησε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων της Εξωτερικής Φρουράς Νίκος Παπαγιάννης, αφού περιέγραψε διεξοδικά τις άθλιες συνθήκες κράτησης και εργασία

Από το Blogger.