google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κατά της ιδιωτικοποίησης της "ΔΩΔΩΝΗ" τάσσεται ο νομάρχης Αρτας - epiruschannel.gr

Κατά της ιδιωτικοποίησης της "ΔΩΔΩΝΗ" τάσσεται ο νομάρχης Αρτας

Την πλήρη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανανίας ΔΩΔΩΝΗ εκφράζει η Νομαρχιακή Αρχή Αρτας, τονίζοντας παράλληλα, ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια διατήρησης του ισχύοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος της βιομηχανίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας της.
«Η «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» ήταν και πρέπει να παραμείνει η ναυαρχίδα της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα γιατί αυτό απαιτεί η λογική, το συμφέρον της τοπικής οικονομίας και των κτηνοτρόφων και η υγιής και βιώσιμη πορεία της εταιρείας» επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο νομάρχης Αρτας Γιώργος Παπαβασιλείου.    
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι φήμες και η έντονη κινητικότητα που παρατηρείτε γύρω από την γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας.
Φημολογίες που φέρνουν προς ιδιωτικοποίηση την πιο υγιή αγροτική βιομηχανία  του ομίλου της ΑΤΕbank και μάλιστα τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν με αυτοχρηματοδότηση επενδύσεις συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ στην πενταετία 2004-2009 και είχαν ως αποτέλεσμα και την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της γαλακτοβιομηχανίας και την μετατροπή της σε μια υπερσύχρονη και πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα, που καθημερινά κερδίζει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο  της εγχώριας και ξένης αγοράς κατακτώντας και πάλι τη θέση του Leader στον κλάδο της.
Αξίζει δε ακόμη να σημειωθεί η στήριξη που  τα χρόνια αυτά παρείχε  η βιομηχανία σε 8.000 περίπου κτηνοτρόφους απορροφώντας όλη τη διαθέσιμη ποσότητα γάλακτος στις καλύτερες τιμές της αγοράς προσφέροντας συγχρόνως εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα στους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.
Η ΝΑ Άρτας συμμεριζόμενη την έκδηλη ανησυχία των κτηνοτρόφων της περιοχής και τους κινδύνους που εγκυμονεί η πιθανή υλοποίηση των σεναρίων αυτών εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και στηρίζει κάθε προσπάθεια διατήρησης του ισχύοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος της βιομηχανίας και της απρόσκοπτης λειτουργίας της.
Η «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ» ήταν και πρέπει να παραμείνει η ναυαρχίδα της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα γιατί αυτό απαιτεί η λογική, το συμφέρον της τοπικής οικονομίας και των κτηνοτρόφων και η υγιής και βιώσιμη πορεία της εταιρείας".
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.