google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Ξαναχάθηκαν" επιστημονικά όργανα του Φορέα Διαχείρισης από τον Αμβρακικό - epiruschannel.gr

"Ξαναχάθηκαν" επιστημονικά όργανα του Φορέα Διαχείρισης από τον Αμβρακικό

Χάθηκαν οι 2 από τους 3 παθητικούς δειγματολήπτες, που είχαν τοποθετηθεί στις λίμνες του Εθνικού Πάρκου Υγροτότόπων Αμβρακικού από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης, για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων για την οικολογική κατάσταση της περιοχής.
Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αφού επισημαίνει την  επιστημονική αξία των αποτελεσμάτων της μελέτης για την ορθή διαχείριση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσιικών πόρων της περιοχής αλλά και την επουσιώδη οικονομική τους αξία, κάνει λόγο για σκόπιμη ενέργεια, καθώς στο σημείο βρέθηκαν ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης.
« Είναι λοιπόν προφανές, ότι η απώλεια των 2 δειγματοληπτών δεν είναι τυχαία, αλλά απομακρύνθηκαν είτε για λόγους περιέργειας είτε εσκεμμένα για άγνωστο λόγο».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται η πιθανότητα ύπαρξης κινδύνου (εκδήλωσης αλλεργίας, δερματοπάθειας, άσθματος κ.α.) για όποιον χειρίζεται τη συσκευή χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα (γάντια, μάσκα κ.α.).
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζονται επιστημονικά όργανα από τον Αμβρακικό. Στο παρελθόν υπήρξε κλοπή τηλεμετρικού σταθμού στο βάλτο της Ροδιάς το 2003, σαμποτάζ του αυτόματου τηλεμετρικού σταθμού στη Βόνιτσα το 2010 κ.α.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού στο
www.epiruschannel.gr

Από το Blogger.