google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΤΕ: "Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλείται". Τι είπε ο διοικητής και τι του απάντησαν τα προεδρεία των ηπειρωτικών συνεταιρισμών - epiruschannel.gr

ΑΤΕ: "Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πωλείται". Τι είπε ο διοικητής και τι του απάντησαν τα προεδρεία των ηπειρωτικών συνεταιρισμών


Άλλαξε …ρότα η Αγροτική τράπεζα για το θέμα της Δωδώνης και μέσω του διοικητή της κ. Πανταλάκη διαβεβαιώνει ότι η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της ΑΤΕ.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο κ. Πανταλάκης στους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες ήθελαν να πωλείται σειδιώτη η ΔΩΔΩΝΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αναστάτωση στους κτηνοτρόφους, αλλά και στην περιοχή της Ηπείρου.
Ο κ. Πανταλάκης φέρεται να δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο η ΑΤΕ δεν σκοπεύει να απεμπλακεί από την Δωδώνη, αλλά αντίθετα έχει δώσει και σαφείς κατευθύνσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυσή της.
Απέδωσε δε τη σύγχυση σε παρερμηνεία από πλευράς του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ) μιας φράσης που ειπώθηκε στο πλαίσιο πρόσφατης συνάντησης που είχαν για τον καθορισμό των τιμών του γάλακτος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον διοικητή της ΑΤΕ, οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν από τον ίδιο να ανακαλέσει απόφαση της Δωδώνης για μείωση των τιμών στο αγελαδινό γάλα, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνήθηκε παραπέμποντάς τους στο Δ.Σ. της εταιρείας.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πανταλάκη, απευθυνόμενος στους κτηνοτρόφους τους παρότρυνε αν θέλουν να καθορίζουν αυτοί τις τιμές αγοράς αλλά και το μέλλον της εταιρείας να φέρουν πρόταση εξαγοράς της. Τόνισε, επίσης, ότι σκοπός της γαλακτοβιομηχανίας είναι η στήριξη συνολικά της κτηνοτροφίας και όχι μιας μερίδας κτηνοτρόφων.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο διοικητής της ΑΤΕ ανέφερε ότι ενδεχομένως να ήταν και λάθος του που δέχθηκε να γίνει η συνάντηση με τον ΣΕΚ.
Από την πλευρά του, βέβαια, ο ΣΕΚ απορρίπτει τα περί παρερμηνειών ή διαστρεβλώσεων και επιμένει ότι ο διοικητής της ΑΤΕ έθεσε στη μεταξύ τους συνάντηση θέμα πώλησης της εταιρείας επικαλούμενος τις επιταγές του ΔΝΤ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι την Τρίτη 6 Ιουλίου σε δηλώσεις του – οι οποίες στη συνέχεια διαψεύστηκαν επισήμως από την ΑΤΕ ως «προσωπικές απόψεις»-  ο διευθυντής της τράπεζας, Ιωάννης Βαλάκας έκανε λόγο για ανάγκη εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου του ιδρύματος μέσω μηδενισμού της συμμετοχής σε εταιρείες του μη χρηματοπιστωτικού τομέα (βλ. Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ, ΕΒΖ). Έθεσε, μάλιστα, και τον Σεπτέμβριο ως μήνα κατά τον οποίο θα ξεκινούσαν οι σχετικές διαδικασίες πώλησης των εταιρειών.

Δεν εφησυχάζουν οι Ενώσεις
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας δηλώνουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις Πανταλάκη θα συνεχίσουν να επαγρυπνούν για το μέλλον της βιομηχανίας, ενώ υπενθυμίζουν τις αλλοιώσεις στη μετοχική σύνθεση της Δωδώνης με κύρια υπαιτιότητα της ΑΤΕ από το 1990 έως σήμερα.
Αναλυτικά, στην κοινή τους ανακοίνωση οι ΕΑΣ σημειώνουν τα εξής:
"Οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, πέραν των δεσμεύσεων του κ. Πανταλάκη, ως μέτοχοι και συνιδρυτές της Δωδώνης, δεν εφησυχάζουν από τις δηλώσεις αυτές. Πάντα θα είναι σε επαγρύπνηση όπως άλλωστε το απέδειξαν από το 1990 μέχρι σήμερα.
Οι Ενώσεις με εντιμότητα και διαφάνεια αγωνίζονται για το μέλλον της βιομηχανίας και την διατήρηση του παραγωγικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Δωδώνης.
Αυτό αποτελεί για τις Ενώσεις μετόχους αδιαπραγμάτευτη κόκκινη γραμμή.
Οι Ενώσεις μέτοχοι ανησυχούν και αγωνιούν.
Ανησυχία και αγωνία που έγινε μεγαλύτερη με την διάσπαση που πέτυχε η ΑΤΕ μεταξύ των ΕΑΣ μετόχων, όπου πραγματοποιήθηκε η εξαγορά μέρους των μετοχών της ΕΑΣ Άρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας με πρόσχημα την εξυγίανσή τους.
Σε εκείνη την κατάπτυστη πράξη η ΑΤΕ είχε συμμάχους τοπικούς αγροτοσυνδικαλιστές ανύπαρκτων συνεταιρισμών καθώς και πολιτικούς τόσο της κεντρικής πολιτικής όσο και της τοπικής, τους οποίους γνωρίζουν καλά οι Ηπειρώτες.
Αυτοί τότε όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά συνέδραμαν ενεργά, εργάστηκαν συνειδητά για να αποκτήσει η ΑΤΕ την πλειοψηφία των μετοχών.
Αυτοί οι ίδιοι αποτελούν τους σημερινούς «αγωνιστές» της Δωδώνης, οι οποίοι κλαίνε τάχα για το μέλλον της.
Υπήρχε όμως και συνέχεια. Το 2009 συνεχίστηκε το έγκλημα εις βάρος της γαλακτοβιομηχανίας με την επιζήμια εξαγορά της ΕΛΒΙΖ από την Δωδώνη και η οποία ζημίωσε την εταιρεία 12 εκατ. ευρώ.
Πάλι τότε οι ίδιοι που σήμερα κόπτονται τάχα για την Δωδώνη ήταν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές, πανηγυρίζοντας για την επιζήμια αυτή απόφαση.
Μαζί με όλα αυτά να προστεθεί και η κακοδιαχείριση και η άσχημη λειτουργία της Δωδώνης από την προηγούμενη διοίκηση. Κακή λειτουργία που δημιούργησε μεγάλο απόθεμα απούλητων τυριών ζημιάς 3 εκατ. ευρώ.
Και πάλι αυτοί οι "αγωνιστές" δεν έβγαλαν μιλιά για την μεγάλη αυτή ζημιά. Αυτούς εμείς τους καταγγέλλουμε άμεσα ως υπαίτιους και υπεύθυνους για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.
Οι Ενώσεις μέτοχοι Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, εκφράζοντας την πλειοψηφία των αγροτών, παραγωγών και κτηνοτρόφων, δηλώνουν κατηγορηματικά:
-Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες της Δωδώνης
Καλούμε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της Δωδώνης όλους τους αγρότες
-Να καταδικάσουν και να απομονώσουν όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους που μεθόδευσαν και μεθοδεύουν ύποπτα σενάρια για ξεπούλημα της Δωδώνης.
-Να έχουν εμπιστοσύνη στις οργανώσεις τους και στις εκλεγμένες διοικήσεις τους.
-Να συσπειρωθούν γύρω από αυτές μέσα από τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις που έχουν δρομολογηθεί.
-Να συνεχίσουν μαζί με τις Ενώσεις τον έντιμο και διαφανή αγώνα που δίνουν για το μέλλον της Δωδώνης.
ς
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.