google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βολές Μ. Παντούλα κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που αντέδρασαν στο διάλογο για το ασφαλιστικό - epiruschannel.gr

Βολές Μ. Παντούλα κατά κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον τρόπο που αντέδρασαν στο διάλογο για το ασφαλιστικό


Για περίσσευμα αμετροέπειας στην υπεράσπιση των κεκτημένων ισχυρών συντεχνιών και ταυτοχρόνως ταξικό έλλειμμα στην υποστήριξη όσων βρίσκονται έξω από τα προστατευτικά τείχη της εργασίας, όπως οι εργαζόμενοι με το μπλοκάκι, νομικά απροστάτευτοι, ασφαλιστικά ακάλυπτοι, τάχα αυτοαπασχολούμενοι ακόμη κι αν είναι μισθωτοί, έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή για το ασφαλιστικό ο Μιχάλης Παντούλας.
«Εκεί ενδημεί η πραγματικότητα της ανεργίας των νέων, των γυναικών, των μακροχρόνιων ανέργων. Όλους αυτούς τους προσπερνούμε σαν να μην μας ενδιαφέρουν. Όμως, ακόμη κι όταν συζητούμε για τις συντάξεις των “εντός των τειχών” είναι εγκληματικό λάθος να διαφεύγει της προσοχής μας ότι το προέχον είναι το δικαίωμα στην εργασία όσων βρίσκονται “εκτός των τειχών”», τόνισε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παντούλας, εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε στελέχη της Ν.Δ. ότι λειτουργούν όπως οι κερδοσκόποι των αγορών, στοιχηματίζοντας στη χρεοκοπία της χώρας, ενώ αναφερόμενος στα αριστερά κόμματα της Βουλής  έκανε λόγο «για την εμφάνιση συνδρόμου αριστερίστικου συντηρητισμού, που μηδενίζει τα πάντα στο όραμα μιας προοπτικής, που δεν υφίσταται».
Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι κανείς δεν κερδίζει, όταν επενδύει στην καταστροφή της πατρίδας» τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι «να ενισχυθεί το αίσθημα του συν-ανήκειν στην Ελλάδα».
Αναλυτικά η ομιλία:...
www.epiruschannel.gr

Από το Blogger.