google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μ. Μπόλαρης: "Υπόθεση άμυνας" το μνημόνιο! - epiruschannel.gr

Μ. Μπόλαρης: "Υπόθεση άμυνας" το μνημόνιο!

"Υπόθεση άμυνας" της Ελλάδας, αλλά και "αμυντικής πολιτικής" της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, έναντι των κερδοσκοπικών παιχνιδιών σε βάρος του ευρώ χαρακτήρισε την υπόθεση του μνημονίου, ο Μάρκος Μπόλαρης στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για τα 47 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου.
Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας άφησε σαφείς αιχμές για την οικονομική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην υπόθεση του μνημονίου.
«Βρεθήκαμε μπροστά σε μια οικονομική δυσχέρεια την οποία δεν προκαλέσαμε εμείς και μπροστά σε μια κακή οικονομική συγκυρία η οποία είχε σχέση με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε για να προσθέσει:
«Αυτοί οι οποίοι αναφέρονται στο μνημόνιο ως επιβολή ξένων δυνάμεων ή ξένων πολιτικών θα πρέπει να αναλογιστούν α) ότι υπήρξε δική μας πρωτοβουλία για να αναπληρωθεί το θεσμικό κενό στην Ένωση και β) δική μας πρωτοβουλία για να υπάρξει, λόγω του θεσμικού κενού και όλων των προβλημάτων που μας δημιούργησε δανεισμός από την ΕΕ, με πυρήνα τις χώρες τις ΕΕ, ώστε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα το οποίο κερδοσκόποι δημιούργησαν, προκειμένου, όχι απλώς να πλήξουν την Ελλάδα, αλλά να δημιουργήσουν πρόβλημα στο ευρώ.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα ζητήματα, σ’ αυτό το πλαίσιο τα αντιμετωπίζει κι ο ελληνικός λαός.
Η υπόθεση του μνημονίου ήταν μια υπόθεση άμυνας, μια αμυντική πολιτική και για την Ευρωζώνη και για την ΕΕ και για την Ελλάδα».
Ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι η σύναψη του μνημονίου με την τρόικα ήρθε ως  αποτέλεσμα της έλλειψης ενιαίας πολιτικής προστασίας του ευρώ, μια πρόκληση την οποία κλήθηκε να αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου και την έβγαλε εις πέρας πείθοντας τους Ευρωπαίους να αναλάβουν πρωτοβουλίες προστασίας του ευρώ και να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα.
«Είναι απολύτως σαφές ότι κληθήκαμε και σαν κυβέρνηση και σαν λαός να αντιμετωπίσουμε ένα θεσμικό κενό που υπήρχε στο χώρο της ευρωζώνης. Ο πρωθυπουργός  πήρε το μπαλάκι της πρόκλησης, συντάχθηκαν μαζί του ηγέτες πολλών ευρωπαϊκών χωρών του νότου η Γαλλία, Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και επέστρεψε το μπαλάκι της πρόκλησης στις Βρυξέλλες στο Βερολίνο και είδε πως θα πρέπει να υπάρξει αναπλήρωση του θεσμικού κενού στο χώρο της ευρωζώνης, στο χώρο της Ε.Ε., έτσι ώστε αφού υπάρχει ενιαίο νόμισμα  να υπάρχουν και ενιαίες πολιτικές προστασίας αυτού του νομίσματος.
Η πρόκληση στη συνέχεια το ξέρετε πολύ καλά ότι απαντήθηκε, ότι υπήρξαν πρωτοβουλίες για την προστασία της Ευρωζώνης και του ευρώ, υπήρξε το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα στο οποίο μπήκαν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών και βέβαια η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και το ΔΝΤ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον ο κ. Μπόλαρης επισήμανε πως το σημαντικό για την Ελλάδα σήμερα είναι το σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας, η απάντηση στην πρόκληση- ερώτημα του τι παράγουμε σ’ αυτόν τον τόπο, πόσο ποιοτικό είναι αυτό που παράγουμε σ’ αυτόν τον τόπο, ποια είναι η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος, ποια η εξωστρέφεια ελληνικού προϊόντος.
«Σημασία έχει το πως μεγαλώνουμε το εθνικό μας προϊόν για να μπορούμε να απαντήσουμε όχι μόνο στα δημοσιονομικά μας ζητήματα, αλλά στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας, της πραγματικής ανάπτυξης, με ελπίδα και σχέδιο για το μέλλον», τόνισε.
Σοφία Αναγνωστάκη
www.epiruschannel.gr 
Από το Blogger.