google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρέμβαση Θ. Οικονόμου για... υπερχρεωμένα νοικοκυριά - epiruschannel.gr

Παρέμβαση Θ. Οικονόμου για... υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Συγκεκριμένες προτάσεις επί των άρθρων του Νομοσχεδίου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έκανε ο Θανάσης Οικονόμου,  με στόχο την καλύτερη προστασία των δανειοληπτών και την καλύτερη διαδικασία εποπτείας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής ζήτησε:
  • να μην είναι υποχρεωτική για τη χορήγηση αναστολής των καταδιωκτικών μέτρων για οφειλές από στεγαστικά δάνεια, η καταβολή από τον οφειλέτη της δόσης της ενήμερης οφειλής από το χρονικό διάστημα επίδοσης της αίτησης μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης. Αλλά, αυτό να κρίνεται από το δικαστήριο, εφόσον τα έσοδα του οφειλέτη επιτρέπουν την καταβολή των δόσεων αυτών. Κατ' αυτό τον τρόπο προστατεύεται στο χρονικό διάστημα από την υποβολή της αίτησης μέχρι την έκδοση της απόφασης η κατοικία του οφειλέτη, που δεν έχει επαρκές εισόδημα για να πληρώσει τη δόση ενήμερης οφειλής και παράλληλα διευκρινίζεται ότι εξασφαλισμένες με εμπράγματο δικαίωμα απαιτήσεις εκτοκίζονται με επιτόκιο ενήμερης και όχι υπερήμερης οφειλής.
  • την προσθήκη διευκρίνισης ότι η ρύθμιση ως προς τα χρέη τραπεζών, καταναλωτικά, στεγαστικά, επαγγελματικά δάνεια, καθώς και όλα τα χρέη προς τρίτους θα αφορά και τις θυγατρικές τραπεζών και τις χρηματιστηριακές εταιρείες τραπεζών.
  • την υποχρέωση αστικής ευθύνης εκ μέρους των τραπεζών κατά τη βεβαίωση του ποσού χρεών, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι πολλές φορές οι τράπεζες βεβαιώνουν ένα Α ποσό και όταν ο οφειλέτης πάει στα δικαστήρια γίνεται Β ποσό.
Απαντώντας επί των παρεμβάσεων του Θ. Οικονόμου η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι θα εξετασθούν με στόχο να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.