google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι "Ιππείς" του Αριστοφάνη στο Χοροθέατρο του δήμου Πέτα αύριο το βράδυ - epiruschannel.gr

Οι "Ιππείς" του Αριστοφάνη στο Χοροθέατρο του δήμου Πέτα αύριο το βράδυ

Η πολιτική και επίκαιρη αριστοφανική κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη «ανεβαίνει» αύριο το βράδυ από τη Θεατρική Διαδρομή σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, στη σκηνή του Χοροθεάτρου «Νταμάρι» του Δήμου Πέτα.
Πρωταγωνιστούν οι Παύλος Χαϊκάλης και Γιώργος Αρμένης, ενώ η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Βασίλη Νικολαΐδη.
Η παράσταση ξεκινάει στις 9.30 μ.μ. και η τιμή του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.
Οι "Ιππείς" είναι η κατεξοχήν πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη, γεμάτη αλληγορίες, υπαινιγμούς. Στόχος του Αριστοφάνη είναι ο πολιτικός Κλέων, που στο έργο ακούει στο όνομα Παφλαγόνας. Ο Παφλαγόνας – Κλέωνας μαζί με τον Δημοσθένη και τον Νικία, γνωστούς πολιτικούς και στρατηγούς της Αθήνας, είναι υπηρέτες του Δήμου, που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον λαό. Ο Παφλαγόνας είναι νεόφερτος αλλά με τις πονηριές και τις κολακείες του προσεταιρίζεται τον Δήμο εις βάρος των άλλων δύο, οι οποίοι μη αντέχοντας άλλο καλούν σε βοήθεια τους Ιππείς και μαζί συνωμοτούν και κατορθώνουν να εξοντώσουν τον κόλακα. Για αντικαταστάτη του Παφλαγόνα βρίσκουν έναν απίστευτα χυδαίο αλλαντοπώλη, τον Αγοράκριτο, που αναδεικνύεται σε έξοχο δημαγωγό.
Το έργο αν και θίγει πρόσωπα της εποχής του ποιητή παραμένει απόλυτα σημερινό και επίκαιρο αφού η πρόθεση του είναι να καταδείξει τον κίνδυνο του ξεπεσμού της πολιτείας που αποθέτει της εξουσία στα χέρια των ανερμάτιστων, αλαζόνων και φαύλων δημαγωγών.
Ο Αριστοφάνης προειδοποιεί τους πολίτες κάθε εποχής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα θεμέλια της Δημοκρατίας.
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.