google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πυρά Μ. Παντούλα κατά της ΝΔ για τα ελλείμματα στην "Υγεία". Προτάσεις υπέρ διαφάνειας & χρηστής διοίκησης - epiruschannel.gr

Πυρά Μ. Παντούλα κατά της ΝΔ για τα ελλείμματα στην "Υγεία". Προτάσεις υπέρ διαφάνειας & χρηστής διοίκησης

Πυρά κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο Μιχάλης Παντούλας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «αναβάθμιση του ΕΣΥ», κατηγορώντας την για την δημιουργία  ελλειμμάτων ύψους 6,2 δις. στο χώρο της Υγείας, αλλά και για την ύπαρξη ενός μηχανισμού που λειτουργούσε ως μεσάζων των ποικιλώνυμων συμφερόντων, που λυμαίνονταν το συγκεκριμένο χώρο». Ταυτόχρονα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε δύο προτάσεις υπέρ της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών, αλλά και της διαφάνειας σε ότι αφορά το πόθεν έσχες των στελεχών στο χώρο της υγείας.
Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Παντούλας πρότεινε τη «συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας όσων αποδειχθούν επιλήσμονες του καθήκοντος, με ταυτόχρονη υποβολή αγωγής εναντίον τους για την οριστική κατάσχεσή της», με άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας περί των αστικών ευθυνών στο χώρο της δημόσιας υγείας,
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να εξετάσει η κυβέρνηση ένα άλλο σύστημα διοίκησης στο ΕΣΥ, υποστηρίζοντας ότι ο υπάρχον μηχανισμός διοίκησης του δημοσίου συστήματος υγείας και ειδικότερα τις  ΔΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας, απέτυχε. Όπως είπε πρόκειται για έναν «προκλητικά σπάταλο τομέα», αφού μόνο για μισθούς στελεχών, κάθε χρόνο, διατίθενται περί τα 15 εκατ. ευρώ, ενώ η ωφέλεια του δημόσιου συστήματος υγείας ανύπαρκτη.
«Τέτοιοι μάνατζερ δεν μας χρειάζονται. Το σύστημα απέτυχε. Οφείλουμε να το αλλάξουμε. Τα χρήματα που ξοδεύονται άσκοπα σε μισθούς είναι ικανά να συντηρήσουν δεκάδες νοσοκομεία κάθε χρόνο και εναλλακτικά επαρκούν για την ανέγερση μιας σοβαρής νοσοκομειακής μονάδας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η ομιλία του Μιχάλη Παντούλα έχει ως εξής:
http://www.epiruschannel.gr/node/2054
Από το Blogger.