google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψηφίσματα για τις προοπτικές ένταξης Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε, χθες, το Ε.Κ. - epiruschannel.gr

Ψηφίσματα για τις προοπτικές ένταξης Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου εξέδωσε, χθες, το Ε.Κ.

Την πρόοδο που έχει κάνει η Αλβανία σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις αναγνωρίζει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επισημαίνει ωστόσο ότι χρειάζονται ουσιαστικότερες προσπάθειες για την εδραίωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, και για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένης της μεταρρύθμισης του δικαστικού σώματος και την πάταξη της διαφθοράς, η οποία παραμένει "μείζονα πολιτική πρόκληση".
Το ψήφισμα, που συνέταξε ο Ευροβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Χουντήςζητά επίσης την εξεύρεση λύσης στο τρέχων πολιτικό αδιέξοδο, που ακολούθησε των κοινοβουλευτικών εκλογών τον Ιουνίο 2009. Τονίζει ότι "η πλήρης λειτουργία των αντιπροσωπευτικών θεσμών, και ειδικότερα του Κοινοβουλίου, είναι η ραχοκοκαλιά ενός παγιωμένου δημοκρατικού συστήματος και (...) σημαντικό πολιτικό κριτήριο για την ένταξη στην ΕΕ." 
Κοσσυφοπέδιο
Την ενίσχυση της κοινής προσέγγισης των κρατών μελών έναντι του Κοσσυφοπεδίου, προκειμένου «να γίνουν αποτελεσματικότερες οι πολιτικές της ΕΕ για όλο το λαό του Κοσσυφοπεδίου», «ενθαρρύνει» το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και απορρίπτει το ενδεχόμενο διχοτόμησής του, με χθεσινό ψήφισμά του.
Σημειώνεται ότι την ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου στις 18 Φεβρουαρίου του 2008 έχουν αναγνωρίσει 66 χώρες εκ των οποίων 22 κράτη μέλη της Ε.Ε. Μόνο 5 κοινοτικά μέλη δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα.
Αναλυτικά...
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.