google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Ανοιγμα" στους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους από τον Δ. Βίτσα - epiruschannel.gr

"Ανοιγμα" στους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ και τους Οικολόγους Πράσινους από τον Δ. Βίτσα


Άνοιγμα στα δυσαρεστημένα, από τα αντιλαϊκά ασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης και την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ  και στις ευρύτερα αριστερές δυνάμεις, όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι, έκανε από την Αρτα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Δημήτρης Βίτσας.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι ο ΣΥΝ «δεν θα υποστηρίξει κομματικά ψηφοδέλτια, αλλά ψηφοδέλτια τα οποία θα συγκεντρώνουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που είναι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική».
«Λυπηρό φαινόμενο» χαρακτήρισε ο κ.Βίτσας την αποχώρηση της Ανανεωτικής πτέρυγας από το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτοί οι αντίπαλοι του ΣΥΝ.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο του κόμματος, με αντικείμενο τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την προετοιμασία του ΣΥΝ για τη σημαντική αυτή εκλογική μάχη, που πραγματοποιήθηκε, χθες, στην Αρτα ο κ. Βίτσας έδωσε και το στίγμα που πρέπει να έχουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.
«Σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική η οποία ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ γενικά στην κοινωνία με τη γνωστή τρόικα και τα μνημόνια, αλλά και το ασφαλιστικό και το εργασιακό, καθώς και για την τακτική και την πολιτική, που ακολουθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε σχέση και με το νόμο Καλλικράτη», δήλωσε.
Με δεδομένη τη δυσαρέσκεια από το ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και την υπογραφή του μνημονίου με την τρόϊκα ο κ. Βίτσας, κάλεσε τα στελέχη του σοσιαλιστικού και αριστερού χώρου να συστρατευθούν σε μη κομματικά ψηφοδέλτια, τα οποία και θα στηρίξει ο ΣΥΝ.
«Θεωρούμε ότι σήμερα διαμορφώνεται ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο σ’ αυτή την κατεύθυνση και κατά τη γνώμη μας μπορεί να συμπεριλάβει το σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς. Βεβαίως γνωρίζουμε την τακτική του ΚΚΕ, αλλά νομίζουμε ότι άλλες αριστερές δυνάμεις είναι σε διαφορετική τακτική, τους Οικολόγους Πράσινους και πολύ σημαντικό είναι ότι μπορεί να συμπεριλάβει και ανθρώπους και παράγοντες, αλλά κι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που προέρχεται από το σοσιαλιστικό χώρο.
Εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που πια ξεμπλέκουν μ’ αυτή την πολιτική, κατανοούν πολύ καλά τι είναι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σήμερα και διεκδικούν το δικό τους χώρο, ώστε να εκφράσουν και τις δικές τους ιδέες και οράματα.
Πιστεύω ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να εκδηλώσει ο κόσμος την οργή και την αγανάκτησή του σε σχέση με τα κυβερνητικά μέτρα και πηγαίνοντας προς το Νοέμβρη να ξέρετε ότι αυτά τα μέτρα θα φαίνονται τ’ αποτελέσματά τους όλο και περισσότερο από τη μια μεριά και πιθανά η κυβέρνηση να πάρει και άλλα μέτρα», υποστήριξε ο κ. Βίτσας.
Για την επόμενη μέρα στο ΣΥΝ μετά τις δραματικές εξελίξεις στο 6ο συνέδριο ο κ. Βίτσας είπε: «Κατ’ αρχήν για μας ο κύριος αντίπαλος είναι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική όπως διαμορφώνεται απ’ το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ε.Κ.Τ. Προς τα κει κοιτάμε.
Βεβαίως η αποχώρηση ενός μέρους της Ανανεωτικής πτέρυγας είναι ένα λυπηρό γεγονός, κατά τη γνώμη μας μάλιστα και λάθος. Θεωρούμε ότι ο καθένας θα δοκιμαστεί στη δράση του σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική και σε σχέση με τις προτάσεις του. Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα ανταγωνιστικό κόμμα, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν είναι ο αντίπαλος στον οποίο στρέφουμε αυτή τη στιγμή το πρόσωπό μας».
Ο γραμματέας της Ν.Ε. Άρτας του ΣΥΝ Βαγγέλης Τριαντάφυλλος αναφέρθηκε στην προετοιμασία που γίνεται σε τοπικό επίπεδο για τις αυτοδιοιητικές – περιφερειακές εκλογές με βάση τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου και την επιδίωξη «οι εκλογές αυτές να αποτελέσουν ένα μαζικό λαϊκό δημοψήφισμα καταδίκης της πολιτικής Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – κυβέρνησης».
Ήδη η Ν.Ε. του ΣΥΝ έχει οριστικοποιήσει την υποστήριξή της στο συνδυασμό της «Δημοτικής αλλαγής» με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη για το Δήμο Άρτας και έχει αναλάβει και τη δέσμευση να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για να υπάρξει μια «εναλλακτική διέξοδος» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά. Παράλληλα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΝ συζητάει τους τρόπους παρέμβασης στους υπόλοιπους δύο Δήμους του Νομού Αρτας».
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.