google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το μέλλον της "ΔΩΔΩΝΗ" θα έχουν την Τετάρτη οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ - epiruschannel.gr

Συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου για το μέλλον της "ΔΩΔΩΝΗ" θα έχουν την Τετάρτη οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ


Απαντήσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνης αναμένεται να πάρουν οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη στην Αθήνα.
Σε κοινό μέτωπο και οι τρεις βουλευτές θα διεκδικήσουν την διατήρηση του ιδιοκτησιακού ή και την ενίσχυση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας,  επισημαίνοντας στον υπουργό τον καθοριστικό ρόλο της εταιρείας τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στη διαμόρφωση των τιμών γάλακτος πανελλαδικά. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξαν, γι ακόμη μια φορά σήμερα, σε δηλώσεις τους, στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κεφαλόβρυσου το 1943.
Ο Βαγγέλης Αργύρης έκανε λόγο για διαχρονική «αλαζονική συμπεριφορά» της ΑΤΕ έναντι της γαλακτοβιομηχανίας, ενώ χαρακτήρισε «δόλιο» τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα εξαγόρασε τις μετοχές των Ενώσεων Συνεταιρισμών Αρτας, Πωγωνίου και Κόνιτσας πριν λίγα χρόνια.
Όπως είπε, ο Γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, η ΑΤΕ θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο να αντιμετωπίσει τα κεφαλαιακά της προβλήματα, χωρίς να αποδεσμευτεί από τη ΔΩΔΩΝΗ. Σε αντίθετη περίπτωση, τόνισε, η ΑΤΕ «θα μας βρει όλους ενωμένους απέναντι, όπως μας βρήκε και το 1990-93»,.
«Να είστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε απλά σε μια λογική κόκκινης γραμμής, αλλά κυριολεκτικά απέναντι σε όποιον, ακόμα και στην κυβέρνηση αν επιχειρήσει να αλλάξει ρόλο, την ιστορία και τον ιδιοκτησιακό χαρακτήρα αυτής της επιχείρησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αργύρης.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας τονίζοντας παράλληλα ότι οι φωνές που ακούγονται για αδυναμία των Ενώσεων να ανταποκριθούν οικονομικά έναντι πιθανού εγχειρήματος απόκτησης επιπλέον μετοχών θα πρέπει να απομονωθούν.
«Ένα πάντρεμα των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών και των κτηνοτρόφων θα πρέπει να φτιάξει το νέο μίγμα. Κι αν αυτοί δεν θέλουν, εκτιμώ ότι οι τοπικές επιχειρήσεις, όπως η Συνεταιριστική Τράπεζα κι άλλες, θα πρέπει να λειτουργήσουν συμπληρωματικά για να παραμείνει αυτή η επιχείρηση στην υπηρεσία της τοπικής οικονομίας», πρότεινε.
Για «παιχνίδια που παίζονται γύρω από το μέλλον» της ΔΩΔΩΝΗΣ και έχουν να κάνουν με το όνομα και τον ρόλο της γαλακτοβιομηχανίας στη διαμόρφωση των τιμών γάλακτος πανελλαδικά, έκανε λόγο ο Μιχάλης Παντούλας.
«Επειδή λοιπόν η τιμή της ΔΩΔΩΝΗΣ είναι ατίμητη θέλουν πάρα πολλοί να την εκμεταλλευτούν», τόνισε χαρακτηριστικά κάνοντας ειδική αναφορά στο «καρτέλ γάλακτος», που πριν λίγα χρόνια επιχείρησε συγκεκριμένη παρέμβαση στη ΔΩΔΩΝΗ η οποία απετράπη.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε σε κανέναν, όπου κι αν βρίσκεται αυτός να παίξει παιχνίδια με το μέλλον της Δωδώνης χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι θα βρει αντιμέτωπο όλους τους Ηπειρώτες, αλλά και όλους εκείνους όσων τα συμφέροντα έχουν σχέση με το ρόλο τον οποίο παίζει η Δωδώνη στο κομμάτι του γάλακτος», υπογράμμισε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ.
Υπέρ της ενίσχυσης του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας τάχθηκε ο Θανάσης Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Αγροτικής Τράπεζας οι κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, εργαζόμενοι και εν γένει οι Ηπειρώτες θα πρέπει να οργανωθούν και να εξετάσουν σοβαρά τη δυνατότητα απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ.
«Είναι ευκαιρία να κουβεντιάσουμε σοβαρά για τη δυνατότητα το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΩΔΩΝΗΣ να έρθει στα χέρια των Ηπειρωτών και των κτηνοτρόφων, αναπτύσσοντας το συνεταιριστικό της χαρακτήρα. Το πώς θα το δούμε. Πολιτικά πάντως είναι ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε τον βασικό πυλώνα της οικονομία της Ηπείρου» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ. 
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε την ανάγκη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας αφήνοντας πίσω τους μικροκομματισμούς και τα ιδεολογήματα, ενώ έκανε έκκληση να μην χρησιμοποιηθεί το ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ ως προεκλογική διελκυστίνδα, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Σοφία Αναγνωστάκη
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.