google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κ. Τασούλας: "Να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ από ιατρούς του ΙΚΑ" - epiruschannel.gr

Κ. Τασούλας: "Να συνεχίσει απρόσκοπτα η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ από ιατρούς του ΙΚΑ"

Το ζήτημα της συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ από γιατρούς του ΙΚΑ για τη διευκόλυνση των ηλικιωμένων αναδεικνύει αυτή τη φορά με Ερώτησή του προς τον υπουργό τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο Κώστας Τασούλας.

Η Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. έχει ως εξής:



“Με πρόσφατο έγγραφό της η Γενική Δ/νση Υπηρεσιών Υγείας του ΙΚΑ (Αριθμ.πρωτ. Γ55/761/27-4-2010) τροποποίησε παλαιότερες οδηγίες της όσον αφορά στη συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ.
Με τις νέες οδηγίες δεν θα συνταγογραφούν οι ιδιώτες γιατροί που απασχολούνται στα ΚΑΠΗ, αλλά γιατροί του ΙΚΑ οι οποίοι και θα διευκολύνουν τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων με επί τόπου συνταγογραφήσεις.
Η λύση, που προκρίθηκε ανησυχεί βαθύτατα τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα, που αναγκάζονται ήδη λόγω ελλείψεως ιατρών του ΙΚΑ στις οικείες μονάδες υγείας του Κράτους να μετακινούνται στα κατά τόπους κεντρικά ιατρεία με κόστος χρόνου, μετάβασης, ταλαιπωρίας και συχνά χωρίς αποτέλεσμα.
Η λύση της συνταγογράφησης επί τόπου στα ΚΑΠΗ είναι η ορθότερη, αποδεικνύεται όμως μέχρι σήμερα μη εφαρμόσιμη, λόγω ελλείψεως ιατρών του ΙΚΑ.
Κατόπιν αυτών,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο Υπουργός  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης   κ.Ανδρέας Λοβέρδος
Για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει, προκειμένου να πραγματοποιείται απρόσκοπτα για τους ηλικιωμένους η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ από ιατρούς του ΙΚΑ».
www.epiruschannel.gr
Από το Blogger.