google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ορθή η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων–Ικανοποιείται έτσι η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, όμως παραμένουν τα ερωτηματικά για το ότι αφέθηκε ελεύθερος... - epiruschannel.gr

Ορθή η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων–Ικανοποιείται έτσι η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, όμως παραμένουν τα ερωτηματικά για το ότι αφέθηκε ελεύθερος...

Στο… φως επιτέλους η ταυτότητα

του Βούλγαρου παιδίατρου!

• Τον γύρο ολόκληρης της Ελλάδας έκανε την περασμένη εβδομάδα η σύλληψη του 47χρονου παιδιάτρου στα Γιάννενα επειδή στην κατοχή του εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στα Γιάννενα η είδηση έσκασε σαν… βόμβα, προκαλώντας εύλογο σοκ και ανησυχία στην τοπική κοινωνία και κυρίως ανάμεσα σε γονείς νέων παιδιών που είναι φυσιολογικό να τα πηγαίνουν σε κάποιον παιδίατρο.

Το ερώτημα «ποιος είναι ο γιατρός;» που τόσο πολύ απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες τους πολίτες, ήρθε τελικά να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, η οποία, μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση του Ανακριτή να αφεθεί ο δράστης ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας εγγύηση 20.000 ευρώ, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας αλλά και φωτογραφίες του! Απόφαση που από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε αίτημα της τοπικής κοινωνίας, η οποία θέλει να γνωρίζει ποιοι είναι εκείνοι από τους οποίους ενδεχομένως κινδυνεύει η αξιοπρέπεια και η σωματική και ψυχική ασφάλεια των παιδιών της.

Ποιος τελικά είναι
Τα προσωπικά στοιχεία του παιδιάτρου που, αφού του απαγγέλθηκε κατηγορία για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων κυκλοφορεί πάλι ελεύθερος στην πόλη, δημοσιοποιήθηκαν μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, η οποία επικυρώθηκε με αντίστοιχη διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Ιωαννίνων. Πρόκειται λοιπόν για τον Zvetlozar Zahariev του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.   

Για την προστασία…
Yπενθυμίζεται ότι σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων του παιδιάτρου, χρονικής διάρκειας 15 ημερών, αποσκοπεί, όπως σωστά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Αρχών, «στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων και των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων»!

Δεν αρκεί αυτό
Πάντως, η δημοσιοποίηση της ταυτότητας του Βούλγαρου παιδίατρου, που αποτελούσε απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή για να καθησυχάσει απολύτως την κοινή γνώμη, στην οποία η απελευθέρωσή του την περασμένη Παρασκευή και μετά την απολογία του σε Ανακριτή και Εισαγγελέα προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, μούδιασμα και εκνευρισμό και θεωρήθηκε αδικαιολόγητη

Αριθμοί κλήσης
• Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται επίσης ο αριθμός κλήσης 11012, καθώς και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr καιccu@cybercrimeunit.gov.gr της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Από το Blogger.