google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η διαθήκη του Θεόκλητου, το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις για το νέο δεσπότη που όλα δείχνουν πως έρχεται από την Αθήνα - epiruschannel.gr

Η διαθήκη του Θεόκλητου, το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις για το νέο δεσπότη που όλα δείχνουν πως έρχεται από την Αθήνα

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν μετά το θάνατο του Θεόκλητου να δουν κάποια διαθήκη του.
Το ερώτημα αν ο μακαριστός Θεόκλητος Μητροπολίτης των Ιωαννίνων άφησε διαθήκη και τι μπορεί να λέει σε αυτή που απασχολεί πολλούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruschannel διαθήκη ο Θεόκλητος δεν έχει ούτε άφησε.
Όπως πληροφορούμεθα άφησε παρακαταθήκη όσα ο ίδιος έλεγε και κήρυττε εν ζωή.
Περιουσιακά στοιχεία δεν έχει ούτε και χρήματα σε τραπεζικούς λογαρισμούς.
Είχε πάντα τόσα όσα του χρειαζόταν απλά για να ζει λένε άνθρωποι που τον ήξεραν.
Σε ότι αφορά τη διαδοχή στο μητροπολιτικό θρόνο πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη συμπεφωνηθεί ποιος θα είναι ο νέος δεσπότης των Ιωαννίνων.
Το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Μάξιμου στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος είναι και τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης.
Ετέθη και το θέμα της μετάθεσης μητροπολίτου με επικρατέστερο αυτό του Γιαννιώτη Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, αλλά δεν φαίνεται να περπατά.
Επειδή όμως η Μητρόπολη Ιωαννίνων ανήκει στις λεγόμενες νέες χώρες λόγο για το νέο δεσπότη έχει και το Πατριαρχείο που προφανώς θα συμφωνήσει σε κοινή επιλογή με την Αριεπισκοπή.
Πιέσεις δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και την υποστήριξη από τοπικούς παράγοντες της υποψηφιότητας του Διευθυντή της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά Δημήτρη Αργυρού που είναι και στον κατάλογο των προς εκλογή αρχιερέων, μαζί με τον Μετσοβίτη αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Καχριμάνη και τον επίσης αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο.
Φαίνεται πάντως πως ο κύβος ερίφθη και νέος δεσπότης όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου θα είναι ο Μάξιμος.
Πηγές σχολιάζουν επ' αυτού ότι ακόμη και εν τη απουσία του Αγίου Πνεύματος για την εκλογή νέου Μητροπολίτη αυτό πάλι φωτίζει και αποστέλει όποιους αξίζουμε.    
Από το Blogger.