google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τεχνική συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών - Έρχονται σκληρά μέτρα - Παζαρεύουν τα αντίμετρα - epiruschannel.gr

Τεχνική συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών - Έρχονται σκληρά μέτρα - Παζαρεύουν τα αντίμετρα

Συνεχίζονται σήμερα Τετάρτη (8/3) στις 15:00 το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, με διάχυτη την αισιοδοξία ότι στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).
Σε συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται να οδηγούνται οι εκπρόσωποι των θεσμών και η ελληνική πλευρά, με το οικονομική επιτελείο της κυβέρνησης να δίνει γη και ύδωρ για να κλείσει η αξιολόγηση που «σέρνεται» μήνες τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο παραβρίσκονταν στις πολύωρες συζητήσεις μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και των δανειστών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σημείωσε ότι έχει ουσιαστικά η τεχνική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και εκτίμησε ότι θα είναι σε τελικό στάδιο ως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.
Με βάση τα όσα δήλωσε ο ίδιος, έχει «κλείσει» το δημοσιονομικό κομμάτι και το ΔΝΤ έχει αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό το 2018.
Οι συζητήσεις διακόπηκαν δύο φορές, η πρώτη γύρω στις 20:00 το βράδυ και η δεύτερη στις 23:00, για να επικοινωνήσουν οι επικεφαλής των κλιμακίων με τους προϊσταμένους τους στο εξωτερικό.
Στο πακέτο της συμφωνίας - αν τελικά επιτευχθεί - δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα και τα αντίμετρα που θα λάβει η κυβέρνηση για το 2019. 
Αυτό συμβαίνει γιατί όλα αυτά τα μέτρα εκτείνονται πέραν του τρέχοντος προγράμματος το οποίο αφορά η τεχνική συμφωνία, και ολοκληρώνονται των Αύγουστο το 2018.
Μέτρα και αντίμετρα του 2019 που μπορούν να φτάσουν το 2% εάν επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% του ΑΕΠ το 2018 θα αποφασιστούν μέσω ενός μηχανισμού στο οποίο δεν έχουν καταλήξει ακόμα κυβέρνηση και δανειστών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

Από το Blogger.