google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δεν συνδέεται ο σεισμός της Ηπείρου με αυτόν της Κεφαλονιάς - epiruschannel.gr

Δεν συνδέεται ο σεισμός της Ηπείρου με αυτόν της Κεφαλονιάς

Δεν σχετίζεται η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα επί αλβανικού εδάφους και έγινε αισθητή σε όλη την Ήπειρο με τους πρόσφατους σεισμούς στην Κεφαλλονιά, ενώ η περιοχή δεν παρουσιάζει εικόνα γενικότερης διέγερσης.
Τα παραπάνω δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Σεισμολογικού Κέντρου του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, επισημαίνοντας πως μπορεί ο σεισμός να έγινε αισθητός, γιατί ήταν σε κοντινή απόσταση από τις ελληνικές περιοχές, όμως δεν υπάρχει καμία εικόνα διέγερσης.
"Η σεισμική δόνηση που έγινε επί αλβανικού εδάφους δεν σχετίζεται καθόλου με την Κεφαλλονιά. Έγινε αισθητός, γιατί ήταν σε περιοχή κοντινή από την Ελλάδα, όμως δεν έχουμε εικόνα διέγερσης αυτές τις πρώτες ώρες που παρακολουθούμε το φαινόμενο", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:54 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 14 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Αγίων Σαράντα και 27 χιλιόμετρα βόρεια της Ηγουμενίτσας και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Ήπειρο.
Από το Blogger.