google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πικρία του Θεόκλητου, τι ήταν αυτό που τον στεναχωρούσε πολύ και το αντιμετώπιζε στωϊκά - epiruschannel.gr

Η πικρία του Θεόκλητου, τι ήταν αυτό που τον στεναχωρούσε πολύ και το αντιμετώπιζε στωϊκά

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που εκφώνησε και επικήδειο εξαίροντας τα χαρίσματα του μακαριστού Θεόκλητου αναφέρθηκε και σε αυτό που τον πλήγωνε πολύ κάθε φορά που ενέσκυπτε θέμα με το Πατριαρχείο.
Όλοι θυμούνται πως στην κρίση που εμφανίστηκε μεταξύ της Ελλαδικής εκκλησίας και του Φαναρίου με αρχιεπίσκοπο τον μακαριστό Χριστόδουλο ο Θεόκλητος είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του Βαρθολομαίου, κάτι που ήταν αφορμή να επιτείνει τις ούτως ή άλλως κακές σχέσεις των δυο ιεραρχών.
ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε σε αυτό που πλήγωνε πολύ τον Θεόκλητο, τόνισε χαρακτηριστικά¨:
"Πόσον ἐπικραίνετο, ὅταν ἄνθρωποι ἔξω τοῦ ὡραίου ἐσωτερικοῦ-ἐκκλησιολογικοῦ του κόσμου τοῦ προσῆπτον τὴν μομφὴν τοῦ ὀψίμου φίλου. Ἐθεωροῦσε τοῦτο, ὡς ἄδικον στῖγμα καὶ τὸ ὑπέμενε καρτερικῶς μετὰ σιωπώσης καρδίας. Ἀρκοῦσεν εἰς αὐτὸν ἡ θεωρία τῶν Ἐκκλησιολογικῶν Μυστηρίων καὶ ἡ σταθερὰ πορεία τῶν παραδεδομένων.Ἔτρεφε ἐκτίμησιν καὶ σέβας ἀπέραντον πρὸς τὸ Πρόσωπον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Ἐτίμα τὸν ἄνδρα καὶ ἀνεγνώριζε τὰ πολλὰ Του χαρίσματα."
Από το Blogger.