google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για το Θεόκλητο - epiruschannel.gr

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου για το Θεόκλητο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ύστερα από την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ηπείρου κυρού Θεοκλήτου,  συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε ομόφωνα:  
§   Εκφράζει τη βαθειά  του θλίψη για την κοίμηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ηπείρου κυρού Θεοκλήτου. Η ισχυρή προσωπικότητά του και το αγωνιστικό του πνεύμα αποτελούν σημείο αναφοράς για την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ως Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του σε θεολογικό, θρησκευτικό και κοινωνικό επίπεδο.
§   Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και στην πνευματική του οικογένεια, η οποία στερήθηκε τον επί δεκαετίας ηγέτη της.
§   Η σημαία στο Διοικητήριο και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου, θα κυματίζει μεσίστια μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
§   Να καταθέσει στεφάνι στο σεπτό σκήνωμα του μεταστάντος.
§   Το Περιφερειακό Συμβούλιο  να συμμετέχει  στην εξόδιο ακολουθία.


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.


   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΣΙΟΣ
Από το Blogger.