google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στην τουριστική αγορά της Ρωσίας προσβλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου - epiruschannel.gr

Στην τουριστική αγορά της Ρωσίας προσβλέπει η Περιφέρεια Ηπείρου



Σε πλήρη εξέλιξη  βρίσκεται η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την αναζήτηση νέων τουριστικών αγορών προς όφελος του συνόλου της τοπικής οικονομίας. Μια από τις βασικές στοχεύσεις είναι η αγορά της Ρωσίας και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια συμμετείχε - σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού - στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014.

Καθ'  όλη τη διάρκειά της (19-22 Μαρτίου) η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, έχοντας επικεφαλής τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Νίκο Ανατολιωτάκη, είχε συναντήσεις με έναν σημαντικό αριθμό tour operator, μεταξύ αυτών και οι Tez Tour, Solvex, Panteon οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προσκυνήματα, τους παραθαλάσσιους προορισμούς αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει η Ήπειρος για εναλλακτικό τουρισμό. Στους επισκέπτες διανεμήθηκε, επίσης, έντυπο υλικό της Περιφέρειας, καθώς και υλικό που απέστειλαν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, ενώ σε παράλληλη εκδήλωση με προσκεκλημένους δημοσιογράφους ταξιδιωτικών περιοδικών της Μόσχας, παρουσιάστηκε η ταυτότητα των προορισμών της Ηπείρου.

Από τις συζητήσεις που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Ανατολιωτάκης με Τour Operators τουριστικά πρακτορεία, διαπιστώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Ήπειρος, ως νέος προορισμός για την Ρωσική αγορά, κυρίως στον τομέα των οικογενειακών διακοπών, το οποίο συνδυάζεται με την εγγύτητα της περιοχής με τα Ιόνια νησιά. Για τη φετινή περίοδο, η εισροή τουριστών από τη Ρωσία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, από τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ προβληματισμός υπάρχει και από την υποτίμηση του ρουβλιού.

Θετικές ήταν οι κρίσεις για τον προσανατολισμό της Περιφέρειας Ηπείρου και για την εν γένει παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ, που έγιναν από το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Παναγιώτη Λειβαδά, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, την Πρέσβη της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου, και τον γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος π. Σπυρ. Κατραμάδο, που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας (σχετική φωτογραφία).

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, κάθε χρόνο την έκθεση παρακολουθούν πάνω από 80.000 άτομα μέσα σε τέσσερις μέρες, με συμμετέχοντες από 479 ρωσικές πόλεις και 95 χώρες.

Η διεθνής έκθεση MITT είναι υπό την αιγίδα του Ρωσικού Υπουργείου Αθλητισμού-Τουρισμού-Πολιτικής για τη νεολαία, του Ομοσπονδιακού Συμβούλιου, της Επιτροπής Τουρισμού της Μόσχας, της Επιτροπής της Δούμα για τον Πολιτισμό και τέλος της ευρύτερης ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ένωσης, PATA, UNWTO.


Από το Blogger.