google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψήφισμα των ΑΝΕΛ Ηπείρου για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στους Λιγκιάδες - epiruschannel.gr

Ψήφισμα των ΑΝΕΛ Ηπείρου για την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στους Λιγκιάδες

Ο εξοχότατος κ.  Πρόεδρος της Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας έρχεται να περπατήσει στα χώματα που πότισαν με το αίμα τους αθώες άοπλες ψυχές, που εκτελέστηκαν αναίτια και με αγριότητα από τα τακτικά στρατεύματα της χώρας του.
 Δεν θέλουμε επισκέψεις εικονικής συμπόνιας και γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία μας και τα αισθήματα της χώρας που εκπροσωπεί ο κ. Γιόαχιμ Γκάουκ προς τη χώρα μας και το λαό της. Του υπενθυμίζουμε μερικά ιστορικά γεγονότα :
·              Το 1832 ο συμπατριώτης του Όθωνας, παρέπεμψε σε δίκη τον ήρωα της επαναστάσεως μας στρατηγό Θ. Κολοκοτρώνη.
·              Το 1912, συμπατριώτες του ήταν στρατιωτικοί σύμβουλοι των τούρκων στα οχυρά του Μπιζανίου στα Ιωάννινα.
·              Το 1922, συμπατριώτες του ήταν στρατιωτικοί σύμβουλοι του Κεμάλ πασά στη Μικρά Ασία.
·              Το 1941, μετά από την επιτυχή αντιμετώπιση της Ιταλικής επίθεσης από τα στρατεύματα μας, ήρθαν οι συμπατριώτες του Γερμανοί και επί 3 χρόνια κατέστρεψαν τη χώρα μας. Φεύγοντας δε άφησαν πίσω καμένη γη.
·              Αν δεν είχε παρέμβει το 1941 η Γερμανία, η χώρα μας δεν θα είχε εμπλακεί στον καταστροφικό 5ετή εμφύλιο πόλεμο και σήμερα θα ήταν μία άλλη χώρα.
Μεγάλες εταιρείες της χώρας του εξοχότατου προέδρου διέφθειραν και αλλοτρίωσαν ανθρώπους και συνειδήσεις της εκτελεστικής εξουσίας μας με τα χρήματα που πρόσφεραν υπό τη μορφή δωροδοκίας προκειμένου να αναλαμβάνουν αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις εκτέλεσης έργων.
Ο ελληνικός λαός ζητά την κάθαρση. Θέλει τους ενόχους στη φυλακή. Είναι ντροπή για τον κ. Γιόαχιμ Γκάουκ και την κυβέρνηση της χώρας του να προσφέρουν άσυλο στον τέως επικεφαλής της Siemens Hellas, φυγόδικο της Ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα, Μιχ. Χριστοφοράκο και να του επιτρέπουν να κρατά στη Γερμανία ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα των ονομάτων των Ελλήνων πολιτικών και υπαλλήλων που δωροδοκήθηκαν. Είναι πλέον φανερό ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να κρατούν όμηρους τους επικεφαλής των δύο ελληνικών κομμάτων που κυβερνούν από το 1974 μέχρι σήμερα, αφού είναι δεδομένο ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν επιφανή στελέχη τους.

Ακόμη και σήμερα η χώρα του κ Γιόαχιμ Γκάουκ ενεργεί εχθρικά και κατακτητικά απέναντι μας και μιλάει για ηθικό και μόνο χρέος, ξεχνώντας τις μη παραγραφείσες οικονομικές υποχρεώσεις της όπως :
·              Τις πραγματικές πολεμικές αποζημιώσεις.
·              Την επιστροφή του κατοχικού αναγκαστικού δανείου.
·              Τις αποζημιώσεις για την καταστροφή των υποδομών
·              Την επιστροφή του χρυσού, των πολιτιστικών έργων και Αρχαιοτήτων.
Καταληστεύσατε τον πλούτο και την παράδοση της χώρας μας και δεν είναι αρκετή ούτε η συγνώμη αλλά ούτε και το ηθικό χρέος σας.
Το Εθνικό θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα θύματα της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα( 1941-1944) και στους συγγενείς των, ήταν, είναι και θα παραμείνει επίκαιρο, αποτελώντας ύψιστο ζήτημα διεθνούς νομιμότητας και εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου
Υπενθυμίζουμε στον εξοχότατο κ. πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας, ότι η Ευρώπη της συνένωσης και της φιλίας των λαών δεν στηρίζεται σε καμιά διαίρεση μεταξύ πατρικίων και πληβείων, δεν επιτρέπει να πλουτίζει ο ένας πάνω στην πλάτη του άλλου, ούτε και χτίζεται με τους πρέσβεις των δογμάτων ενός νέου επεκτατισμού και επικυριαρχίας ή με τους νεοφιλελεύθερους εκφραστές των συμφερόντων των τραπεζιτών και του παρασιτικού κεφαλαίου.
Εξοχότατε κύριε πρόεδρε την Ελληνικής Δημοκρατίας, σταθείτε στο ύψος του αξιώματος σας και μη δίνετε απλόχερα συγχωροχάρτια. Είναι χρέος σας και το απαιτούν τουλάχιστον οι γυναίκες και τα παιδιά που με τόση ευκολία κατέσφαξε και έκαψε ο τακτικός στρατός  αυτών που τώρα απλά μας ζητούν ανέξοδες συγνώμες. Απαιτήστε τα δίκαια αιτήματα μας.


Οι ψυχές των νεκρών μας από τις θηριωδίες του τακτικού γερμανικού στρατού της την περίοδο 1941 – 1944 παραμένουν δίπλα μας και περιμένουν τη δικαίωση τους για να αναπαυθούν.
Από το Blogger.