google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ολοκληρώνεται το Υπνωτήριο Αστέγων και οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι στο Δήμο Ιωαννιτών - epiruschannel.gr

Ολοκληρώνεται το Υπνωτήριο Αστέγων και οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι στο Δήμο Ιωαννιτών


Δύο ακόμη πολύ σημαντικές δομές ολοκληρώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ιωαννιτών. Δύο δομές που απαντούν σε προβλήματα που δημιούργησε η οικονομική κρίση και τα σκληρά μέτρα που βιώνουν όλα τα νοικοκυριά.
Πρόκειται για το Υπνωτήριο Αστέγων και για τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνας επισκέφθηκε σήμερα τους πλήρως ανακαινισμένους από τον Οργανισμό χώρους στο ΚΕΚΩΠ όπου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθούν άστεγοι συμπολίτες.
«Το υπνωτήριο αστέγων, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευτεί, έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο για χρήση. Την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει η λειτουργία του και με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουμε ριζικά κι ουσιαστικά ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αποδεικνύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας και το αποδεικνύουμε εμπράκτως» υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.
Στους χώρους του ξενώνα, στο ΚΕΚΩΠ, θα λειτουργήσουν έντεκα δίκλινα δωμάτια στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν 22 άστεγοι.
Τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα και παρέχουν όλα όσα απαιτούνται για αξιοπρεπή φιλοξενία.
Το Υπνωτήριο θα λειτουργεί από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις εννέα το πρωί. Θα παρέχει και πρωινό στους φιλοξενούμενους ενώ από τις δομές του ΟΚΠΑΠΑ θα αναζητούνται θέσεις εργασίας για τους άστεγους όπως και δυνατότητες συμμετοχής τους σε σεμινάρια προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες, όσοι το επιθυμούν.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον και οι δημοτικοί λαχανόκηποι.
Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του αρδευτικού συστήματος θα είναι έτοιμοι να αποδοθούν σε συμπολίτες που θέλουν να καλλιεργήσουν.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργήσουν συνολικά 120 λαχανόκηποι. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στον ΟΚΠΑΠΑ.
«Με τις δύο αυτές δομές ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο που το ζούνε οι συμπολίτες μας. Ένα έργο το οποίο βρήκε πολλούς συμμάχους, πολλούς που προσέφεραν εθελοντικά και θέλω να τους ευχαριστήσω. Έχω πει πολλές φορές ότι η αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας. Και όλοι μαζί μπορούμε να λύσουμε προβλήματα και ν’ ανακουφίσουμε όσους έχουν την ανάγκη στήριξης και βοήθειας», υπογράμμισε ο κ. Τσουμάνης.



Από το Blogger.