google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τη λαθρομετανάστευση - epiruschannel.gr

Κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από τη λαθρομετανάστευση

Τον κώδωνα του κινδύνου από την παράνομη μετανάστευση έκρουσε ο Ελληνας υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος συμμετέχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι μεταξύ των παράνομων μεταναστών είναι αρκετά διαδεδομένες ασθένειες όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα, η ελονοσία και το AIDS.

Ο υπουργός Υγείας περιγράφοντας το φαινόμενο που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ανέφερε ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δέχεται αυξανόμενα κύματα παράνομης μετανάστευσης και οι άνθρωποι αυτοί, ισχυριζόμενοι ότι προέρχονται από χώρες με πολιτικές συγκρούσεις και κοινωνικές και εθνικές εξεγέρσεις, ζητούν πολιτικό άσυλο.

Δίχως έγγραφα δηλώνουν πως προέρχονται από τη Σομαλία, τη Παλαιστίνη και, τελευταία, από τη Λιβύη και είναι βέβαιο πως η κρίση αυτή θα επιδεινωθεί, λόγω των γεγονότων της Βόρειας Αφρικής.

Όπως σημείωσε το φαινόμενο αυτό έχει πάρει τα χαρακτηριστικά της μαζικής κίνησης ανθρώπων προς τις χώρες της ΕΕ διαμέσου των χωρών που συνθέτουν τα σύνορά τους και κυρίως σήμερα διαμέσου της Ελλάδας και η κατάσταση αυτή εγκυμονεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, αφού μεταξύ των παράνομων μεταναστών είναι αρκετά διαδεδομένες ασθένειες όπως η φυματίωση, η ηπατίτιδα, η ελονοσία και το AIDS.

http://www.protothema.gr
Από το Blogger.