google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Απέχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης οι βενζινοπώλες | epiruschannel.gr



Αποχή από τη διανομή του πετρελαίου θέρμανσης την ερχόμενη Παρασκευή, αποφάσισαν οι βενζινοπώλες.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας διεμήνυσε ότι ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».


«Στην παρούσα συγκυρία, με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση, είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε», αναφέρεται στην απόφαση της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση του ΔΣ ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, με συμμετοχή εκπροσώπων 35 ενώσεων βενζινοπωλών.

Ο κλάδος διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις στην επιτροπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Αύριο εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά. Επίσης, η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα δώσει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πετρελαίου.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα, αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».
Από το Blogger.