google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στon Eισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο δράστης της αιματηρής ένοπλης ληστείας χθές βράδυ στο βενζινάδικο του Carrefour. | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Στon Eισαγγελέα βρίσκεται αυτή την ώρα ο δράστης της αιματηρής ένοπλης ληστείας χθές βράδυ στο βενζινάδικο του Carrefour. | epiruschannel.gr


Ολονύκτιο θρίλερ χθες το βράδυ στα Ιωάννινα με διαπραγματεύσεις που κράτησαν ως τις πρωινές ώρες μεταξύ του 50χρονου δράστη
και των αστυνομικών που τελικά τον έπεισαν στις 7 το πρωί να προσέλθει συνοδεία του δικηγόρου του στο αστυνομικό μέγαρο Ιωαννίνων.
Όλα ξεκίνησαν χθες γύρω στις 9 όταν ο 50 χρονος με ένα φορτηγάκι κλούβα που ανήκε στον αδερφό του πήγε στο βενζινάδικο και με την απειλή περίστροφου ζήτησε από την ταμία τις εισπράξεις. Η κοπέλα έντρομη στην θέα το όπλου του έδωσε 14.600 ευρώ που είχε στο ταμείο. Όμως εκείνος άγνωστο γιατί αφού τα άρπαξε έστρεψε το όπλο του εναντίον της και την πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης. Άφησε το φορτηγάκι σε παρκινγκ που ανήκει σε μέλος της οικογένειας του, πήρε το μηχανάκι του και έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα και πήγε στο σπίτι του σε περιοχή κοντά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Στο μεταξύ η αστυνομία που είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό κι την σύλληψη του βρισκόταν ήδη στα ίχνη του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το φορτηγάκι που είχε χρησιμοποιήσει στην αιματηρή ληστεία και στην αρχή θεώρησαν ως ύποπτο τον αδερφό του δράστη στον οποίο ανήκε το όχημα. Γρήγορα αποδείχθηκε όμως πως εκείνος δεν είχε καμία ανάμιξη. Ξετυλίγοντας το κουβάρι έφτασαν στον δράστη που είχε ταμπουρωθεί ένοπλος στο σπίτι του και από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την παράδοση του.
Ο δράστης ήταν ανένδοτος ωστόσο και οι διαπραγματεύσεις που κράτησαν όλη την νύχτα άκαρπες .Ήταν θέμα χρόνου οι αστυνομικοί να εισβάλλουν στο σπίτι και να τον ακινητοποιήσουν, όμως νωρίς το πρωί πείστηκε να παραδοθεί και συνοδεία του δικηγόρου του ,υπό το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου στις 7 το πρωί.
Στην κατάθεση του εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς ότι αναγκάστηκε να διαπράξει την ληστεία λόγω χρεών. Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί πυροβόλησε την κοπέλα δεν έδωσε καμία απάντηση.
Η 26χρονη που γλίτωσε από του ..χάρου τα δόντια νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, για τον φόβο τυχόν επιπλοκών. Όμως σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.
Ο δράστης που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για υπόθεση παιδεραστίας, βρίσκεται αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα.
Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιώμος- Αλεξία Κοσμά
Από το Blogger.