google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίσκεψη στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κατσικά πραγματοποίησε το πρωί η περιφερειάρχης - epiruschannel.gr

Επίσκεψη στον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κατσικά πραγματοποίησε το πρωί η περιφερειάρχης

Tη δυνατότητα να κάνουν ευρέως γνωστές τις υπηρεσίες, που προσφέρουν και τα προϊόντα, που παράγουν, μέσω της ανάπτυξης δικτυακού τόπου και του προγράμματος τουριστικής προβολής που ετοιμάζει η Περιφέρεια συζήτησε το πρωί με τις γυναίκες - μέλη τουΓυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού στον Κατσικά του Δήμου Παμβώτιδας η Δήμητρα Γεωργακοπούλου -Μπάστα κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις του. 
Η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη της στις προσπάθειες που καταβάλουν χρόνια τώρα για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στις γυναίκες-μέλη του που την περίμεναν και την ενημέρωσαν για τις δράσεις που έχουν αναπτύξει  από το 1998 οπότε και λειτουργεί.
Όπως της είπαν στόχος τους είναι η ενίσχυση του εισοδήματός τους μέσω της διάθεσης τοπικών προϊόντων που παρασκευάζουν οι ίδιες με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές.
 «Διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, «ο αδύναμος κρίκος» της κοινωνίας, είμαστε εμείς οι γυναίκες, που επιφορτισμένες με πολλαπλούς ρόλους και τα πολλά οξυμμένα προβλήματα της οικογένειας, ερχόμαστε αντιμέτωπες με ακόμη χαμηλότερα εισοδήματα, αναζητούμε εναγωνίως θέσεις εργασίας και αισθανόμαστε εντονότερα τις αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, την ανεργία, τις αλλαγές στις δομές της οικογένειας, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Συνεπώς, τέτοια εγχειρήματα όπως του Γυναικείου Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού πρέπει να ενισχύονται με κάθε τρόπο καθώς προάγουν την ανάπτυξη της συλλογικής ταυτότητας των γυναικών, συνεισφέρουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και κατ’ επέκταση στην προώθηση της κοινωνικής οικονομίας», δήλωσε η Γενική Γραμματέας μετά την επίσκεψή της στο συνεταιρισμό.
Ο Γυναικείος Ηπειρωτικός Συνεταιρισμός στην δωδεκάχρονη λειτουργία του, παράγει γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες, πίτες γιαννιώτικες, τραχανά και χυλοπίτες τα οποία διαθέτει στην τοπική αγορά. Ταυτόχρονα αναλαμβάνει την οργάνωση μπουφέ.
www.epiruschannel.gr 
Από το Blogger.