google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις.Τι πρέπει να προσέχεται... | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Αρχίζουν αύριο οι εκπτώσεις.Τι πρέπει να προσέχεται... | epiruschannel.gr

Με την ευκαιρία της έναρξης των τακτικών εκπτώσεων αύριο Πέμπτη η Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Ιωαννίνων ανακοινώνει:

1. Επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές «εκπτώσεις» από 15 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου για ολόκληρη την επικράτεια.

2. Οι συγκεκριμένες εκπτώσεις μπορούν να αφορούν το σύνολο των ειδών εμπορίας της εμπορικής επιχείρησης που τις διενεργεί.

3. Η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

4. Να υπάρχει στο κατάστημα έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιούνται τακτικές θερινές εκπτώσεις.

5. Απαγορεύονται:

Η με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με εκπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (αναγραφόμενη τιμή προ των εκπτώσεων υψηλότερη της πραγματικής, απόκρυψη αποθεμάτων και πώληση μικρής από αυτά ποσότητας κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, πώληση ειδών δεύτερης (β΄) διαλογής ειδικά αγορασθέντων για τον σκοπό αυτόν κ.λ.π.

Εχουν εφαρμογή οι διατάξεις περί ενδείξεων (όπως ποιοτική σύνθεση κ.λ.π.)

Σε περίπτωση παραβάσεων που αφορούν τις διατάξεις περί εκπτώσεων, επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις του άρθρου 31 του αγορανομικού κώδικα και επί πλέον διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμο) το ύψος του οποίου φτάνει σε ποσοστό μέχρι 0,5% επί των ακαθαρίστων ετησίων εσόδων του προηγουμένου έτους για τον παραβάτη και σε περίπτωση υποτροπής το εν λόγω πρόστιμο φτάνει στο 3% των ακαθαρίστων ετησίων εσόδων.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερομένων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο χιλίων(1.000) ευρώ μέχρι εκατό(100.000) χιλιάδων ευρώ ανάλογα με την βαρύτητα και την συχνότητα της παράβασης.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο Καταναλωτής:

Προσδιορίζει τις ανάγκες του και περισσότερο με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν και όχι επηρεασμένος από πιθανά μεγάλα ποσοστά έκπτωσης.

Επιλέγει προσεκτικά τα είδη που τον ικανοποιούν.

Συγκρίνει τις τιμές σε όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα που πωλούν ομοειδή είδη.

Καταλήγει στα προϊόντα εκείνα που του προσφέρουν την μεγαλύτερη ικανοποίηση με την μικρότερη τιμή.

Η μη έκδοση από τον επιχειρηματία και κατ΄επέκταση και η μη κατοχή από τον καταναλωτή απόδειξης λιανικής πώλησης είναι πράξη που βαρύνει και τα δύο μέρη.

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ: Να υπάρχει ετικέτα προσαρμοσμένη σταθερά στην οποία να αναγράφεται η σύνθεσή τους.

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ: Υποχρεωτική είναι η επισήμανση των υποδημάτων η οποία παρέχει πληροφορίες για την σύνθεση των μερών τους καθώς και τα υλικά από τα οποία αποτελούνται.
Από το Blogger.