google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δ. Τσιρώνης: "Οταν το επιτρέψουν τα οικονομικά, να δώσουμε αυξημένες συντάξεις, καθώς & τον 13ο και 14ο μισθό" | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Δ. Τσιρώνης: "Οταν το επιτρέψουν τα οικονομικά, να δώσουμε αυξημένες συντάξεις, καθώς & τον 13ο και 14ο μισθό" | epiruschannel.gr

Τις ανισότητες του σημερινού ασφαλιστικού συστήματος και την ανάγκη μεταρρύθμισής του, ώστε να γίνει δικαιότερο και να μπορέσουν όλοι Ελληνες να πάρουν τη σύνταξη που τους αναλογεί επισήμανε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο ασφαλιστικό σύστημα ο Δημήτρης Τσιρώνης.

«Δεν μπορεί αυτό το σύστημα να συνεχίσει με τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν μπορούν να υπάρχουν οι πληβείοι και οι προύχοντες. Δεν μπορούν να υπάρχουν οι άνθρωποι που παίρνουν συντάξεις των 500 ευρώ και οι άνθρωποι που παίρνουν συντάξεις 3.500 ευρώ. Δεν μπορούν να υπάρχουν συνταξιούχοι σε ηλικία 40-45 ετών, ενώ κάποιοι άλλοι να κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη στα 70 έτη.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ανατραπεί. Θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες να πάρουν τη σύνταξη που πραγματικά τους αναλογεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε εξάλλου πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει αυτά «τα σκληρά και άδικα» μέτρα, προκειμένου να στηρίξει τη χώρα και να ανατρέψει με κάθε τρόπο την πιθανή, όπως παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, πτώχευσή της και κάλεσε τους συναδέλφους του να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ως κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία από τις ευθύνες που της αναλογούσαν, αφήνοντας, όπως είπε, στελέχη της να «καταληστεύουν -με την ιστορία των ομολόγων- τα ασφαλιστικά ταμεία», τα οποία κατέρρευσαν

Ο βουλευτής Αρτας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εξάλλου, όταν τα οικονομικά της χώρας το επιτρέψουν, να ληφθεί η μέριμνα, έτσι ώστε να δοθούν αυξημένες συντάξεις, καθώς και ο 13ος και 14ος μισθός σε όλους τους Έλληνες.

«Δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε αυτό το δικαίωμα», τόνισε.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη λήψης ειδικής μέριμνας για τις γυναίκες, τους ανέργους, τους φτωχούς συνταξιούχους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

ΟΜΙΛΙΑ

«Ανέλαβα αυτή την ευθύνη να ανέβω στο Βήμα, κύριε Υπουργέ, για να στηρίξω όλη αυτή την προσπάθεια που επί μήνες καταβάλλετε και έχετε διαβουλευτεί σ΄ όλα τα επίπεδα με όλους τους φορείς για να καταλήξουμε σήμερα σε αυτό το νομοσχέδιο που έρχεται να δώσει απάντηση, να δώσει λύση στο παρόν και στο μέλλον του τόπου, στο παρόν και στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, στο παρόν και στο μέλλον των συνταξιούχων και κυρίως στο μέλλον των παιδιών μας που πρέπει να το κερδίσουμε. Πρέπει να το κερδίσουμε με βαριά συναίσθηση του χρέους, του καθήκοντος και της βαριάς αποστολής που μας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Με αυτή, λοιπόν, τη συναίσθηση της ευθύνης ανέβηκα στο Βήμα για να στηρίξω μία προσπάθεια της χώρας, η οποία δοκιμάζεται.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σήμερα στα ΜΜΕ η χώρα φιγουράρει στη δεύτερη θέση των προς πιθανή πτώχευση χωρών από τους χρηματοπιστωτικούς Οίκους και θα πρέπει αυτή την κατάσταση να την ανατρέψουμε. Θα πρέπει να την ανατρέψουμε όλοι εδώ μέσα, με αυτά τα μέτρα, τα σκληρά και άδικα πολλές φορές, που αναγκαστήκαμε να πάρουμε και να νομοθετήσουμε εδώ μέσα προκειμένου να στηρίξουμε τη χώρα, για να σταθεί όρθια και να κερδίσει το παρόν και το μέλλον της και να κερδίσει και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και το μέλλον των παιδιών της.

Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία, που τα πέντε τελευταία χρόνια δεν ανέλαβε καμία ευθύνη που της αναλογεί, όταν ξέρουμε ότι οι δικές της διοικήσεις καταλήστευσαν με την ιστορία των ομολόγων τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη για να πουν πού πήγαν αυτά τα λεφτά, τα εκατοντάδες εκατομμύρια, το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει συμβεί ποτέ στη χώρα. Η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. Ασφαλιστικά ταμεία που κατέρρευσαν και έφθασαν στο χείλος της καταστροφής.

Θα πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα για να δοθεί λύση. Γιατί ξέρουμε ότι εάν δεν δώσουμε σήμερα τη λύση, δεν θα μπορούμε να την δώσουμε αύριο, κύριε Υπουργέ. Θα πρέπει αυτό το νέο ασφαλιστικό σύστημα, πρώτα απ’ όλα, να έχει βιωσιμότητα και διάρκεια, έτσι ώστε να μπορεί να δώσει απαντήσεις τώρα και στο μέλλον.

Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί αυτό το σύστημα να συνεχίσει με τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν μπορούν να υπάρχουν οι πληβείοι και οι προύχοντες. Δεν μπορούν να υπάρχουν οι άνθρωποι που παίρνουν συντάξεις των 500 ευρώ και οι άνθρωποι που παίρνουν συντάξεις 3.500 ευρώ. Δεν μπορούν να υπάρχουν συνταξιούχοι σε ηλικία 40-45 ετών, ενώ κάποιοι άλλοι να κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη στα 70 έτη.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να ανατραπεί. Θα πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, έτσι ώστε να μπορέσουν όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες να πάρουν τη σύνταξη που πραγματικά τους αναλογεί.

Επειδή πολλοί μας λένε «Μα, εσείς οι τριακόσιοι τι νομοθετείτε εκεί πέρα, μέσα στη Βουλή; Γιατί είστε τόσο σκληροί, τόσο ανάλγητοι;», θα ήθελα να πω ότι οι Βουλευτές δεν είναι ανεπάγγελτοι. Οι Βουλευτές κάνουν ένα επάγγελμα και η δουλειά τους στη Βουλή είναι προσωρινή. Είναι αυτό που τους έχουν αναθέσει οι εντολείς τους για όσα χρόνια θα είναι βουλευτές και επιστρέφουν στο επάγγελμά τους στη συνέχεια.

Και ό,τι μέτρα λαμβάνουμε εδώ σήμερα για το ασφαλιστικό σύστημα, είναι αυτά που αφορούν και εμάς τους ίδιους και το επάγγελμά μας. Και εάν είναι σκληρά και επώδυνα αυτά τα μέτρα για το ασφαλιστικό σύστημα, αφορούν και εμάς τους ίδιους.

Αυτό θα ήθελα να το ξέρουν και να το πούμε δημόσια. Επειδή όλες αυτές οι συζητήσεις στη Βουλή είναι δημόσιες, θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας αφορά και τους Βουλευτές. Αφορά και εμάς τους ίδιους και δεν νομοθετούμε πέρα και έξω από την κοινωνία, δεν νομοθετούμε πάνω από την κοινωνία. Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Νομοθετούμε για τον ελληνικό λαό, που περιμένει από εμάς με βαριά συναίσθηση της αποστολής και της ευθύνης που μας έχει αναθέσει να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Δεν θα πω τίποτε άλλο, κύριε Υπουργέ. Θα πω μόνο ότι θα πρέπει, όπως το έχετε προβλέψει άλλωστε και στο νομοσχέδιο, όταν τα οικονομικά της χώρας, τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν, να ληφθεί η μέριμνα, έτσι ώστε να επιστρέψουμε και να δώσουμε αυξημένες συντάξεις, καθώς και το 13ο και 14ομισθό, που θα πρέπει να δοθεί σε όλους τους Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες. Δεν θα πρέπει να απεμπολήσουμε αυτό το δικαίωμα.

Και βέβαια ειδική μέριμνα πρέπει να λάβουμε για τις γυναίκες, για τους ανέργους, για όλους αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους, τους φτωχούς συνταξιούχους, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, αντί των προνομιούχων συνταξιούχων των ευγενών ασφαλιστικών ταμείων με τις τεράστιες συντάξεις, που ουσιαστικά ήταν παροχές οι οποίες επιδοτούνταν από τη φορολογία του ελληνικού λαού. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος.

Με αυτή τη μικρή μου παρέμβαση στη Βουλή θα ήθελα και εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να σας καλέσω να υπερψηφίσουμε το νομοσχέδιο, γιατί δίνει απάντηση στο σήμερα και στο αύριο αυτού του τόπου, δίνει απάντηση στο σήμερα και στο αύριο του ασφαλιστικού συστήματος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και να κερδίσουμε το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και της νέας γενιάς".
Από το Blogger.