google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νόμου για τους ημιυπαίθριους χώρους καταγγέλλει ο Σ. Καλογιάννης | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νόμου για τους ημιυπαίθριους χώρους καταγγέλλει ο Σ. Καλογιάννης | epiruschannel.gr

Απίστευτες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νόμου για τους ημιυπαίθριους χώρους καταγγέλλει ο Σταύρος Καλογιάννης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τη σχετική ρύθμιση «θολή», καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει καμία περιβαλλοντική διάσταση, αφού «νομιμοποιεί κάθε είδους οικοδομική αυθαιρεσία, πέραν των ημιυπαιθρίων».

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, ισχυρίζεται ότι η πολιτική της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα είναι «πρόχειρη και αναποτελεσματική».

«Η προχειρότητα νομοθέτησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι παροιμιώδης. Χρειάστηκαν τρεις μήνες από την ψήφιση του Νόμου, για να εκδοθεί η σχετική Εγκύκλιος, που θα καθορίζει σε ποιόν κωδικό θα κατατίθεται το ποσό των προστίμων, ενώ χρειάστηκαν τέσσερεις μήνες για να εκδοθεί η υπουργική Απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία κατάθεσης και απόδοσης του ειδικού προστίμου στις Δ.Ο.Υ.!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, που υποτίθεται ότι μελετούσε επί 8 μήνες το θέμα, καθυστέρησε χαρακτηριστικά στην εφαρμογή του Νόμου, όταν θα έπρεπε θα επιταχύνει τη διαδικασία, ώστε το Κράτος να εισπράξει αμέσως τα πρόστιμα από τους αυθαίρετους χώρους και να βελτιώσει τα δημοσιοοικονομικά του μεγέθη, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από το Blogger.