google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κλειστή και πάλι η χωματερή από το πρωί! | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

Κλειστή και πάλι η χωματερή από το πρωί! | epiruschannel.gr

Σε αποκλεισμό της χωματερής προχώρησε σήμερα ο δήμος Μπιζανίου, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε δώσει παράταση περίπου 20 ημερών στην πολιτεία, προκειμένου να άρει τον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Ελληνικού, ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του.

Ετσι, εφόσον ο Εισαγγελέας δεν δώσει εντολή ούτε αυτή την εβδομάδα για παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Ελληνικό- με δεδομένο ότι οι κάτοικοι της περιοχής εμμένουν στην αρχική απόφασή τους-, ο νομός αναμένεται να κατακλυστεί εκ νέου από σκουπίδια εν μέσω καλοκαιριού, με όποιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Είμαστε και πάλι εδώ, παρά την ανοχή που δείξαμε εδώ και 20 ημέρες, δυστυχώς η πολιτεία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν έδωσε λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εμείς αυτό που ζητούσαμε ήταν να εφαρμόσει το νόμο σε ένα έργο το οποίο έχει εκτελεστεί στο 60%. Δυστυχώς, παρότι τους δώσαμε μεγάλο χρονικό περιθώριο δεν το έπραξαν. Ετσι, αναγκαστήκαμε και σήμερα να κλείσουμε την χωματερή της Δουρούτης.

Ευελπιστούμε έστω και την τελευταία στιγμή να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία, και να εφαρμόσει το νόμο. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το έργο του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό. Σε δύο μήνες αρχίζει η αποκατάσταση της χωματερής και θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια. Που θα πάνε τότε τα σκουπίδια, αν ο ΧΥΤΑ δεν είναι έτοιμος;» τόνισε στο www.epiruschannel.gr, ο δήμαρχος Μπιζανίου Αχιλλέας Σίντος.

Από το Blogger.