google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Αλησμονώ και χαίρομαι»...,αύριο βράδυ, από τη Μητρόπολη Αρτας | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

«Αλησμονώ και χαίρομαι»...,αύριο βράδυ, από τη Μητρόπολη Αρτας | epiruschannel.gr

Μουσική εκδήλωση με θέμα «Αλησμονώ και χαίρομαι» διοργανώνει αύριο, Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 9:30μ.μ., η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, με την Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» συνοδευόμενη από την παραδοσιακή ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας παρέμβασης (2η συνεχή χρονιά) της Μητρόπολης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Ιγνάτιου «πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες (Κωνσταντινούπολη, Βόρειο Ήπειρο και Σμύρνη)».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παρηγορήτριας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο πάτερ Κωνσταντίνος Πλακιάς, την διδασκαλία των Βυζαντινών Ύμνων οι Γαβριήλ Λεπενιώτης και Γεώργιος Φάκος και τον ήχο-φωτισμό ο Βασίλης Μάρκος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

1ος σταθμός: «Είδα την πόλη να χαλνά»: «Η Λειτουργία που δεν τέλειωσε / Ν’ ισείς πουλιά μ’ πιτούμενα / Σαν τα μάρμαρα της Πόλης / Μοναχογιός ο Κωνσταντίνος».

2ος σταθμός: «Φυλάκιον Κακαβιάς»: «Μοιρολόι Πρεμετής / Αλησμονώ και χαίρομαι / Δεροπολίτισσα / Δε μου βαρούν τα ξένα / Αργυρόκαστρο / Στης Δερόπολης τον κάμπο / Δέλβινο».

3ος σταθμός: «Στης Ιωνίας τη γη»: «Καλέ συ Παναγιά μου / Είναι καρδιές όπου γελούν / Έχετε ψαράδες ψάρια / Καλέ συ».

4ος σταθμός: Τερματισμός «Επιστροφή στην Πόλη»: «Κυρά μ’ κι αρχοντοπούλα / Αρχοντογιός παντρεύεται / Έχε γεια Παναγιά / Καροτσέρης».

Από το Blogger.