google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "Κλειστή" επ' αόριστον η χωματερή. Βολές όλων κατά Γκόντα | epiruschannel.gr - epiruschannel.gr

"Κλειστή" επ' αόριστον η χωματερή. Βολές όλων κατά Γκόντα | epiruschannel.gr

Σε ανοιχτή σύγκρουση με απρόβλεπτες διαστάσεις εξελίσσεται το θέμα της αποκατάστασης της χωματερής στη Δουρούτη και της ολοκλήρωσης της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, με σφοδρές καταγγελίες για επιχειρηματικά συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές.

Την ίδια στιγμή, αποφασισμένοι να διατηρήσουν «κλειστή» τη χωματερή της «Δουρούτη», εως ότου δρομολογηθούν εξελίξεις στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού, είναι οι κάτοικοι και το Δημοτικό Συμβούλιο Μπιζανίου, οι οποίοι προχώρησαν το πρωί στον αποκλεισμό της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε μέχρι να υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα του ΧΥΤΑ. Αν δούμε πως δεν δρομολογείται τίποτα, θα μείνουμε εδώ. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία και δεν νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι απαράδεκτο να λειτουργεί αυτή η χωματερή εδώ και 50 χρόνια, όλοι να λέμε ότι πρέπει να κλείσει και να μην γίνεται τίποτα», τόνισε ο Αχιλλέας Σίντος.

Ταυτόχρονα ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία, που θα υποστούν όλοι οι κάτοικοι λόγω της μη αποκομιδής και εναπόθεσης απορριμμάτων στη χωματερή εν όψει καύσωνα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «Δεν κάνουμε παιχνίδια με χωματερή. Δεν είναι η χωματερή παιχνίδι να την ανοίγουμε και να την κλείνουμε».

Ο δήμαρχος Μπιζανίου κάλεσε μάλιστα τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Περισσότερη ευθύνη έχουν άλλοι κι όχι εμείς για το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα» τόνισε, αφήνοντας αιχμές για τα πεπραγμένα του Νίκου Γκόντα, σχετικά με τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο της αποκατάστασης της χωματερής, ενώ κάλεσε και τη Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου να δρομολογήσει εξελίξεις στο θέμα του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό.

«Επιπόλαιες» χαρακτήρισε τις θέσεις και τις αποφάσεις, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα της χωματερής, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος, ενώ κατηγόρησε ευθέως το Νίκο Γκόντα για παρελκυστική τακτική, που μπορεί να έχει ως συνέπεια ακόμη και την απένταξη του έργου.

Κατήγγειλε μάλιστα το δήμαρχο Ιωαννίνων για καιροσκοπισμό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφερόμενος στα τεύχη δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης της χωματερής, που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ την Παρασκευή, «Είδαμε να συμβαίνουν τραγελαφικά. Ο κ. Γκόντας, το πρωί να περνάει άλλες αποφάσεις και το βράδυ να στέλνει άλλες στην περιφέρεια».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Βαγγέλης Καραμπίνας έκανε λόγο για επιχειρηματικά συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές που κρύβονται πίσω από το έργο της αποκατάστασης της χωματερής.

«Θεωρούμε ότι παίζονται σοβαρά παιχνίδια γύρω από το θέμα της χωματερής. 8 εκατ. ευρώ το κόστος της αποκατάστασης είναι μια καλή νύφη στην προκειμένη περίπτωση σε καιρούς δύσκολους. Δεν πάει άλλο. 8 εκατ. ευρώ. Πίσω από αυτή την κατάσταση παίζονται διάφορα συμφέροντα, που στην πορεία ίσως βγουν στο προσκήνιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε μάλιστα, ανοιχτά το Νίκο Γκόντα ως τον «κύριο υπεύθυνο» για την εξέλιξη της κατάστασης και για κωλυσιεργία των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου.

Β. Σιώμος - Σ. Αναγνωστάκη

Από το Blogger.