google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 GP Καναδά: Ο Ricciardo κέρδισε στο Νησί της αγωνίας - epiruschannel.gr

GP Καναδά: Ο Ricciardo κέρδισε στο Νησί της αγωνίας

Έπειτα από έναν επεισοδιακό όσο και δραματικό αγώνα, ο Daniel Ricciardo πήρα στο σιρκουί Gilles Villeneuve την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 και έδωσε στη Red Bull την πρώτη φετινή της επιτυχία. Ο Nico Rosberg οδήγησε σχεδόν ηρωικά για να πάρει τη 2η θέση, με το μονοθέσιό της Mercedes να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα από το μέσον του αγώνα. Ο Sebastian Vettel με την άλλη Red Bull συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών και ακολούθησαν οι Jenson Button, Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen και Kimi Raikkonen. Εγκατέλειψε ο Lewis Hamilton.
Εκκίνηση και Safety Car
Τα μονοθέσια πήραν τις θέσεις τους στο grid με όλο τον κόσμο να περιμένει τη μάχη των δύο πρώτων. Μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Lewis Hamilton ξεκίνησε λίγο καλύτερα από τον Nico Rosberg αλλά καθώς βρέθηκαν δίπλα-δίπλα στις δύο πρώτες στροφές, χρειάστηκε να αφήσει λίγο το γκάζι για να αποφευχθεί η σύγκρουση. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Sebastian Vettel να «χωθεί» ανάμεσα στις δύο Mercedes και να πάρει τη 2η θέση, αφήνοντας τον Hamilton στην 3η. Πιο πίσω, οι Williams διατήρησαν τις θέσεις τους ενώ οι Ricciardo και Vergne βρέθηκαν μπροστά από τους Alonso και Raikkonen.
Το σοβαρό συμβάν της εκκίνησης όμως έγινε αρκετά πιο πίσω. Οι δύο Marussia είχαν επαφή μεταξύ τους, όταν ο Max Chilton «έχασε» το μονοθέσιο και χτύπησε τον Jules Bianchi, στέλνοντάς τον πάνω στον τοίχο. Το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Bianchi διαλύθηκε και έτσι ήταν απαραίτητο να βγει στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, καθώς εκτός από θραύσματα στην πίστα είχαν χυθεί και λάδια.
Με την επανεκίνηση ο Nico Rosberg δεν είχε πρόβλημα να παραμείνει στην πρώτη θέση, μπροστά από τους Vettel και Hamilton. Ο Hamilton περίμενε για δύο γύρους, για να ενεργοποιηθεί το DRS, και έπειτα πέρασε εύκολα τον Vettel, για να βρεθεί αυτός στη 2η θέση και να ξεκινήσει την προσπάθεια να φτάσει τον Rosberg.
Pit stop
Ο Daniel Ricciardo ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pit στο 14ο γύρο, σε μια κίνηση στρατηγικής, προσπαθώντας να περάσει τις Williams που βρίσκονταν μπροστά του. Στους επόμενους γύρους ακολούθησαν και οι υπόλοιποι, σε μια στρατηγική δύο στάσεων. Όλοι όσοι ξεκίνησαν με τα πολύ μαλακά ελαστικά τα άλλαξαν με μαλακά. Στην πίστα έμειναν οι Force India, που όλο το 3ήμερο έδειξαν να διαχειρίζονται πολύ καλά τα ελαστικά τους, και είχαν διαφορετική στρατηγική. Χαμένοι από τα pit stop ήταν οι Massa και Raikkonen, που έχασαν αρκετές θέσεις.
Μπροστά, ο Lewis Hamilton έκανε μερικούς πολύ γρήγορους γύρους και έφτασε πίσω από τον Nico Rosberg. Η πίεση που άσκησε στον ομόσταβλό του ήταν πολύ μεγάλη και ο Rosberg δεν απέφυγε το λάθος στο σικέιν, μπλοκάροντας τους τροχούς και φεύγοντας ευθεία, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί μπροστά.
Πιο πίσω, τον πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό τους έδειχναν οι Williams, με τον Massa να ανακάμπτει από τη 12η θέση, στην οποία είχε πέσει μετά το pit stop, στην 8η, προσπερνώντας μάλιστα τον Alonso στην πορεία, ενώ ο Bottas πίεζε ασφυκτικά τον Sebastian Vettel για την 6η θέση.
Προβλήματα για Mercedes
Καθώς οι οδηγοί έκαναν το δεύτερο pit stop τους, οι Mercedes των Rosberg και Hamilton άρχισαν να κινούνται πολύ αργά στην πίστα, λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε ταυτόχρονα και στα δύο μονοθέσια. Με τον Hulkenberg να κάνει το μοναδικό του pit stop στον 42ο γύρο, εκείνος που έδειχνε ότι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα των Mercedes ήταν ο Felipe Massa που είχε ανέβει 3ος, μπροστά από τον Alonso.
Λίγους γύρους αργότερα ο αγώνας του Lewis Hamilton ολοκληρώθηκε άδοξα, όταν ο Βρετανός μπήκε στα pit και εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στα φρένα του μονοθεσίου της Mercedes. Ο Massa μπήκε για το 2ο pit stop του και έτσι ο Rosberg βρέθηκε ξανά στην πρωτοπορία, αλλά είχε σχηματιστεί πίσω του ένα τρενάκι από τους Perez, Ricciardo, Vettel, Hulkenberg, Bottas, Massa και Alonso.
Η Mercedes του Rosberg έδειχνε να λειτουργεί αρκετά για να διατηρεί τον Γερμανό στην πρωτοπορία καθώς ο Perez δεν μπορούσε να περάσει και με αυτόν τον τρόπο καθυστερούσε λίγο τις Red Bull που ήταν πίσω του. Ο Massa, με πολύ πιο φρέσκα ελαστικά πέρασε τους Bottas και Hulkenberg και ανέβηκε στην 5η θέση. Ο Βραζιλιάνος γρήγορα έφτασε τις Red Bull και κόλλησε πίσω από τον Vettel αλλά δεν έβρισκε τρόπο να περάσει.
Οι τελευταίοι γύροι του αγώνα ήταν δραματικοί. Ο Daniel Ricciardo με μια αποφασιστική κίνηση πέρασε τον Sergio Perez και στη συνέχεια κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Nico Rosberg για να βρεθεί στην πρωτοπορία. Στον προτελευταίο γύρο τον Perez πέρασε και ο Sebastian Vettel, για να ανέβει στην 3η θέση. Αμέσως μετά προσπάθησε να περάσει και ο Massa, αλλά ο Βραζιλιάνος έπεσε πάνω στον Μεξικανό και τα δύο μονοθέσια, της Williams και της Force India, βρέθηκαν στην μπαριέρα.
Έτσι, ο Ricciardo πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1, μπροστά από τον Rosberg και με τον Vettel να συμπληρώνει το βάθρο. Ακολούθησαν οι Jenson Button, Nico Hulkenberg, Fernando Alonso, Valtteri Bottas, Jean-Eric Vergne, Kevin Magnussen και Kimi Raikkonen.
O επόμενος αγώνας της σεζόν είναι το GP Αυστρίας το 3ήμερο 20-22 Ιουνίου
ΠΗΓΗ:http://www.msfree.gr/
Από το Blogger.