google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ σε Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκό για πετρέλαιο - epiruschannel.gr

Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ σε Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκό για πετρέλαιο

Επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ στην έρευνα και αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπόσχονται ότι θα κάνουν οι εταιρίες ανάδοχοι των τριών περιοχών του Δυτικού Κατακόλου, των Ιωαννίνων και του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των κοινοπραξιών στα "οικόπεδα" αυτά υπάρχουν κοιτάσματα 305 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ενώ στα Ιωάννινα οι προβλέψεις κάνουν λόγο και για την πιθανότητα κοιτάσματος φυσικού αερίου 6 δισ. κ.μ.
Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής στο ΥΠΕΚΑ όπου παρόντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε με τους επικεφαλής των κοινοπραξιών τις συμβάσεις παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.
Ο κ. Βενιζέλος στη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε πως προτεραιότητα της χώρας μας είναι η οριοθέτηση των ζωνών με όλες τις συνορεύουσες χώρες όπως προβλέπεται από το θαλάσσιο δίκαιο. Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης πως η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί τριπλή πράξη, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης (μέρος των εσόδων θα πηγαίνει στο ασφαλιστικό σύστημα) αλλά και άσκησης κυριαρχίας επί των εθνικών δικαιωμάτων.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ από την πλευρά του ανήγγειλε τον διεθνή γύρο παραχωρήσεων στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια της Κρήτης αλλά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα τρία χερσαία οικόπεδα που ζήτησε η ιταλική Enel.
Από το Blogger.