google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αλ. Καχριμάνης για τα προϊόντα της Ηπείρου και την επιτάχυνση των εργασιών στην Ιόνια Οδό - epiruschannel.gr

Αλ. Καχριμάνης για τα προϊόντα της Ηπείρου και την επιτάχυνση των εργασιών στην Ιόνια Οδό

 Το μέλλον των προϊόντων της Ηπείρου
βρίσκεται στην ποιότητα και την ιδιαιτερότητα

"Το μέλλον των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, βρίσκεται στην ποιότητα και την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών τους." Το μήνυμα αυτό έστειλε για μια ακόμη φορά, με τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για τις ρυθμίσεις στο γάλα. Ιδιαίτερα, πρόσθεσε, αυτό ισχύει για το αγελαδινό γάλα, του οποίου το κοστολόγιο είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Όπως ανέφερε η πρότασή του για την καθιέρωση του "γάλακτος ημέρας" έγινε, με πλήρη δημοσιότητα και  με αποκλειστικό σκοπό να προστατευθεί η Ηπειρωτική γαλακτοπαραγωγή, η οποία θα πλήττονταν ανεπανόρθωτα εάν επικρατούσε η αρχική στάση των δανειστών για πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του γάλακτος.

«Στην Ήπειρο θα πρέπει να βρίσκουμε τρόπους για όλα τα προϊόντα μας να κατοχυρώνουμε την ποιότητα και την ιδιαιτερότητά τους. Είμαστε σε δύσκολη θέση, μας επιβάλλουν ότι θέλουν. Δεν πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας, να κατοχυρώσουμε ότι μπορούμε; Ο δρόμος για τα ελληνικά προϊόντα, και δη τα Ηπειρωτικά είναι μακρύς. Τόσα χρόνια ότι έγινε αφορούσε μόνο την φέτα", κατέληξε.


Παρέμβαση Περιφερειάρχη για την επιτάχυνση
των εργασιών στην Ιόνια Οδό

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την  παράδοση του στρατοπέδου Αβγού και για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας, ζητά με έγγραφό του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υποδομών - Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση που υπάρχει ενδέχεται να οδηγήσει εκτός χρονοδιαγράμματος την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το τέλος του 2015.
Όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις στο στρατόπεδο Αβγού εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα πυρομαχικά, τα οποία πρέπει να μεταφερθούν αλλού: "Το Υπουργείο Εθν. Άμυνας - είπε- δεν έκανε τίποτε μέχρι σήμερα για την απομάκρυνσή τους, ώστε στη συνέχεια να παραδοθεί το στρατόπεδο για την εκτέλεση του έργου". Όσον αφορά τις απαλλοτριώσεις, ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι "πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος της επίταξης για το τμήμα εκτός στρατοπέδου για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο. Αλλιώς - κατέληξε- θεωρώ ότι είναι αμφίβολο αν αυτό τελειώσει το 2015".
Καταλήγοντας ζήτησε από τα αρμόδια Υπουργεία να κινηθούν πιο δραστήρια  και να τελειώσουν τις διαδικασίες.






Από το Blogger.