google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με συνθήματα κατά της Ελλάδας κηδεύτηκε ο Ιλία Καρέλι ο κατάδικος που δολοφόνησε τον φρουρό των φυλακών Νιγρίτας - epiruschannel.gr

Με συνθήματα κατά της Ελλάδας κηδεύτηκε ο Ιλία Καρέλι ο κατάδικος που δολοφόνησε τον φρουρό των φυλακών Νιγρίτας

“Οργιάζουν” τα αλβανικά ΜΜΕ επικαλούμενα ιατροδικαστικές πηγές, για τον τρόπο που έζησε τις τελευταίες ώρες της ζωής του ο Ιλία Καρέλι που κάνουν λόγο για φρικτά βασανιστήρια. Την ώρα που έχουν εκδοθεί 8 εντάλματα σύλληψης και ήδη έχουν γίνει τρείς συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, την ώρα που ο πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρης Κονσολίδης λίγες ώρες πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του κατέρρευσε και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έρχονται τα ανατριχιαστικά δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου.
Η ΚΗΔΕΙΑ
Στο χωριό του, στα περίχωρα του Φίερι, έγινε χθες η κηδεία του Ιλία Καρέλι (Kudret Kume), ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας.
Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ κάποιοι από τους παρευρισκόμενους έριξαν πάνω στο φέρετρο μια αλβανική σημαία και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, δημοσίευμα της εφημερίδας “Gazeta Shqiptare” αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό του Ιλία Καρέλι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια.
“Του έλειπαν νύχια και είχε σπασμένα και τα πέλματα των ποδιών του” 
Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. “Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα” υποστηρίζει η “Γκαζέτα Σκιπτάρε”. 
Ωστόσο, ο εισαγγελέας του Φιέρι Άρντιαν Ίλι ανέφερε ότι το επίσημο αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί ύστερα από δύο εβδομάδες. “Προς το παρόν μπορώ να σας πω μόνο ότι το σώμα έχει πολλά κατάγματα και ο θάνατος προήλθε ως αποτέλεσμα βίας” δήλωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες. 
Μπερίσα: Στυγερό κρατικό έγκλημα ο θάνατος του βαρυποινίτη 
Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι διέταξε την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του Καρέλι καθώς οι ελληνικές αρχές δεν παρέδωσαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας, αλλά μόνο την πράξη θανάτου.
 Σχολιάζοντας την υπόθεση στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Fecebook, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτηρίζει τον θάνατο του Ιλία Καρέλι “στυγερό κρατικό έγκλημα” και ζητά από τις ελληνικές αρχές τη διαλεύκανσή του. Καταδικάζει, παράλληλα, τη δολοφονία του Γ. Τσιρώνη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα.

Από το Blogger.