google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ...Βαρυσήμαντο υπόμνημα της Πανηπειρωτικής για τις λεωφορειακές γραμμές Ελλάδος - Αλβανίας - epiruschannel.gr

...Βαρυσήμαντο υπόμνημα της Πανηπειρωτικής για τις λεωφορειακές γραμμές Ελλάδος - Αλβανίας

Η ΠΣΕ τώρα στέλνει επιστολές μετά τις καταγγελίες και τις ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα για κάθε θέμα που ανακύπτει στην επικαιρότητα.
Ούτε πολιτική να έκανε, δεν προλαβαίνει να σκάσει θέμα και νατη η ΠΣΕ 
Αυτή τη φορά έστειλαν επιστολή μαζί με άλλη ομοσπονδία για τις λεωφορειακές γραμμές Αλβανίας Ελλάδος.
Ολόκληρη η επιστολή 


Προς
Τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
                   

    Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,
Τόσο η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος που είναι συνισταμένη 480 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων (Αδελφοτήτων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων κατά Δήμους) και που εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες απόδημους Ηπειρώτες, όσο και η Ομοσπονδία Άνω  Δρόπολης  Βορείου Ηπείρου «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ», που εκπροσωπεί δέκα και πλέον Αδελφότητες Κοινοτήτων του Νομού Αργυροκάστρου, απευθύνονται σε Σας για ένα καυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα.
Κύριε Υφυπουργέ σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο εδάφιο 1 της  παρ. 15 του άρθρου 185 του νόμου 4070/2012 «Οι τακτικές διεθνείς λεωφορειακές γραμμές μεταξύ Ελλάδος και χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέουν την πρωτεύουσα των χωρών αυτών με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Εξαιρετικά για χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε. και είναι όμορες της Ελλάδας, οι διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές δύνανται να συνδέσουν τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών των χωρών αυτών με τις πρωτεύουσες των ομόρων νομών και των ομόρων περιφερειών της Ελλάδας».
Σύμφωνα δε με το εδάφιο 3 του ιδίου ως άνω άρθρου του αυτού νόμου «Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι όροι, οι διαδικασίες και οι λοιπές λεπτομέρειες για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου».
Με βάση τη διακρατική συμφωνία και το πρωτόκολλο που υπογράφηκε στα Τίρανα στις 20/12/2012 και συμπληρώθηκε με το από 10/6/2012 παράρτημα αυτού, εκδώσατε στις 8 Αυγούστου 2013 την υπ΄ αριθ. 456/οικ.39728/3692/13 Υπουργική απόφαση δυνάμει της οποίας καθορίσατε τις διαδρομές των διεθνών τακτικών λεωφορειακών γραμμών που συνδέουν την Ελλάδα με την Αλβανία καθώς και όλες τις πιθανές ενδιάμεσες στάσεις τους όπως αυτές αναλυτικά αναγράφονται στην εν λόγω απόφασή Σας.
Στις διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές δεν περιλαμβάνονται οι άκρως απαραίτητες  απ΄ ευθείας λεωφορειακές  γραμμές  Αθήνα- Αργυρόκαστρο, Αθήνα –Άγιοι Σαράντα και Αθήνα Χιμάρα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στην πλειονότητά τους Έλληνες, να ταλαιπωρούνται αφάνταστα γιατί είναι υποχρεωμένοι όταν μεν έρχονται στην Αθήνα να επιλέγουν  ή να μεταβαίνουν υποχρεωτικά  στα Τίρανα και από εκεί να επιβιβάζονται στο λεωφορείο για Αθήνα , ή να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα και από εκεί να έρχονται στην Αθήνα, όταν δε, φεύγουν από Αθήνα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν υποχρεωτικά  στα Τίρανα και από εκεί ανάλογα με τον προορισμό τους  να επιστρέφουν πίσω στις περιοχές Αργυροκάστρου ή Αγίων Σαράντα ή Χιμάρας με δυσβάστακτο γι΄ αυτούς  οικονομικό κόστος το οποίο επαυξάνεται γιατί πολλές φορές αναγκάζονται να καταβάλλουν λόγω μη άμεσης ανταπόκρισης και έξοδα εστίασης και διανυκτέρευσης.
Κύριε Υφυπουργέ,
Με δεδομένο ότι στους απόμαχους της ζωής της  Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, έχουν περικοπή και οι συντάξεις του Ο.Γ.Α. από το 2012, οι δε συντάξεις που εισπράττουν από το Αλβανικό κράτος ανέρχονται σε 55-70 ευρώ, όσα δηλ. τα κόμιστρα από τις τρεις αυτές πόλεις για Αθήνα, αντιλαμβάνεστε ότι τους στερείται η δυνατότητα να επισκέπτονται συγγενικά τους πρόσωπα στην Ελλάδα ή τα συγγενικά τους πρόσωπα να επισκέπτονται τους γονείς τους με φοβερή ταλαιπωρία και δυσβάστακτο και για τους εδώ Βορειοηπειρώτες, οικονομικό κόστος λόγω της βαρύτατης και βαθύτατης οικονομικής κρίσης που μαστίζει και τη χώρα μας.
Προς επιβεβαίωση της ταλαιπωρίας Επισημαίνουμε, ότι τα δρομολόγια από τις τρεις αυτές πόλεις μέχρι τα Τίρανα με δεδομένο και το άσχημο οδικό δίκτυο διανύονται σε 4-6 ώρες
Ευελπιστούμε ότι για το σοβαρό αυτό θέμα θα επιδείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία και θα προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, έτσι ώστε και οι τρεις αυτές πόλεις να αποκτήσουν απ΄ ευθείας λεωφορειακές γραμμές.

Για το Δ.Σ. Της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γιώργος Δ. Οικονόμου

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί»
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ηλέκτρα Δ. Κίκη


Από το Blogger.