google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ξεκίνησαν την κατάσβεση δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415 στην βόρειο Ήπειρο - epiruschannel.gr

Ξεκίνησαν την κατάσβεση δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415 στην βόρειο Ήπειρο

Στο αίτημα για βοήθεια στην Αλβανία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πυρκαγιές στα χωριά της ελληνικής μειονότητας, ανταποκρίθηκε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση.
Με το πρώτο φως της ημέρας αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ CL-415, τα οποία θα συμμετάσχουν στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών γύρω από τα ελληνικά χωριά.
Όπως έγινε γνωστό, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη θα επιχειρήσουν στις περιοχές που είναι τα χωριά Γεωργουτσάτες, Χουλιαράτες, Γράψη Δρόβιανη, και Φρουστάνη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε:
«Ανταποκρινόμαστε στο αίτημα για βοήθεια στα βορειοηπειρωτικά χωριά, όπως κάνουμε πάντα όπου μας ζητείται. Και πριν από λίγες μέρες ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Αλβανίας για βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε άλλες περιοχές, αλλά τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω, καθώς οι πυρκαγιές είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα και στα χωριά της ελληνικής μειονότητας που πάντα στηρίζουμε. Στέλνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε για να συνδράμουμε ώστε να μην κινδυνέψουν άνθρωποι και περιουσίες».
Σημειώνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια για τις πυρκαγιές μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η χώρα μας ανταποκρίθηκε αμέσως με τη διάθεση των δύο αεροπλάνων.
ΑΠΕ


Από το Blogger.