google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καταλήψεις σε 39 σχολεία της Ηπείρου - epiruschannel.gr

Καταλήψεις σε 39 σχολεία της Ηπείρου

Με γεωμετρική πρόοδο καταλάμβαναν από το πρωί της Δευτέρας τα σχολεία τους οι μαθητές στην Ήπειρο. Ο τελικός απολογισμός, λέει πως μέσα σε μία ημέρα συνολικά 39 κτίρια καταλήφθηκαν με αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων των μαθητών, συμμετέχοντας έτσι στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου, το μεγαλύτερο ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων, βρίσκονται στην Άρτα, καθώς λουκέτο μπήκε στα 18 από τα 24 σχολεία του συγκεκριμένου νομού.
 
Στην Πρέβεζα, υπό κατάληψη βρίσκονται 12 από τα 25 σχολεία, ανάμεσά τους, το ΓΕΛ Λούρου, το ΓΕΛ Φιλιππιάδας, το ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, το Γυμνάσιο Πάργας και το ΓΕΛ Πάργας καθώς και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.
 
Στη Θεσπρωτία, μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις γίνονται στα 8 από τα 22 σχολεία, ενώ για τον νομό Ιωαννίνων, που έχει 75 Γυμνάσια και Λύκεια, λουκέτο μπήκε μόνο στο ΓΕΛ της Κόνιτσας.
 
Η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Δώρα Χουλιάρα αναφέρθηκε ειδικά στη περίπτωση της Άρτας, επισημαίνοντας, ότι οι μαθητές στα σχολεία που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές του νομού και ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα, δεν προχώρησαν σε καταλήψεις.
 
Οι μαθητές εκφράζουν μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στο νέο λύκειο και την τράπεζα θεμάτων, ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.
 
Παράλληλα, με καταλήψεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποχή από το μάθημα, ξεκίνησε η εβδομάδα και σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα.
 
Οι μαθητές από νωρίς είχαν μπει στις σχολικές μονάδες, τις κατέλαβαν και δεν άφησαν να περάσουν οι καθηγητές, για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία στο γυμνάσιο, το γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ενώ στην Αργολίδα οι μαθητές αποφάσισαν αποχή σήμερα από τα μαθήματα κι έτσι δεν λειτούργησαν το γυμνάσιο- λύκειο στο Κρανίδι, το 1ο και το 3ο γενικό λύκειο και το ΕΠΑΛ στο Άργος, καθώς και το 1ο, 2ο γενικό λύκειο, το μουσικό σχολείο και το ΕΠΑΛ στο Ναύπλιο.
 
Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.
 
Στο Ναύπλιο, με σύνθημα «αγώνας, ρήξη, ανατροπή», πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική πορεία στην πόλη και διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με τη συμμετοχή μαθητών από το ΕΠΑΛ, το 1ο και 2ο λύκειο καθώς και το Μουσικό γυμνάσιο- λύκειο της πόλης. Στο Άργος οι μαθητές των σχολείων που απείχαν από το μάθημα έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν έξω από το δημαρχείο Άργους- Μυκηνών, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης.
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Από το Blogger.