google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σεμινάριο στα Γιάννενα για εκπαιδευτικούς με θέμα «Απώλειες Ζωής, Γέφυρες Στήριξης». - epiruschannel.gr

Σεμινάριο στα Γιάννενα για εκπαιδευτικούς με θέμα «Απώλειες Ζωής, Γέφυρες Στήριξης».


H Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής της Περιφέρειας Ηπείρου και η “Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο «Μέριμνα»” στο πλαίσιο των Δράσεων Αγωγής & Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης με θέμα:
«Απώλειες Ζωής, Γέφυρες Στήριξης».
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν κατευθύνσεις στους εκπαιδευτικούς για τη στήριξη των μαθητών/τριών και της σχολικής κοινότητας που ενδέχεται να αντιμετωπίσει εμπειρίες θανάτου ή πολλαπλών απωλειών και να θρηνεί την απώλεια οικείων προσώπων.
 Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες μεταξύ των άλλων θα πληροφορηθούν για τη διαμόρφωση ενός «Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων» στη σχολική τους μονάδα, καθώς επίσης θα ενημερωθούν και για την αποτελεσματική αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που θα τους διανεμηθεί. 
Βασικές εισηγήτριες στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα είναι η κ. Τσελεπή Ντίνα, Ψυχολόγος, Συστημική Θεραπεύτρια, Διευθύντρια του Συμβουλευτικού Κέντρου Μέριμνας Θεσσαλονίκης και η κ. Μανατού Έλλη, Ψυχολόγος στο Συμβουλευτικό Κέντρο Μέριμνας Θεσσαλονίκης, Συστημική Θεραπεύτρια.
Το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί για την Περιφέρεια της Ηπείρου στα Ιωάννινα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία)  το Σάββατο 5/4/2014 από ώρα 9.00 - 16.30, απευθύνεται σε όλα τα στελέχη και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, Γενικής & Ειδικής Αγωγής, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, καθώς και στο Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.).
Το σεμινάριο που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και την παρακάτω θεματολογία:
·       “Εφηβεία - Απώλειες - Θρήνος”
·       “Στήριξη του μαθητή που θρηνεί την απώλεια μέλους της οικογένειάς του”
·        “Στήριξη Σχολικής Κοινότητας που θρηνεί την απώλεια μαθητή ή άλλου μέλους της”
·       Προβολή DVD - συζήτηση - συμπλήρωση ερωτηματολογίων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Ράπτη Γεώργιο, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων στο τηλ. 26510-65021 & 6977-641678 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: kainotomes@sch.gr
Από το Blogger.