google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μαύρη επέτειος 47 χρόνια μετά την 21η Απριλίου - epiruschannel.gr

Μαύρη επέτειος 47 χρόνια μετά την 21η Απριλίου


Όλα τα κόμματα στις ανακοινώσεις τους για την «μαύρη» επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, τονίζουν την τεράστια σημασία της Δημοκρατίας.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επισημαίνει στο μήνυμά του: «Σε μέρες όπως η σημερινή, θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε και δεν υπάρχει χωρίς δουλειά πολλή».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την συμπλήρωση 47 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η μαύρη επέτειος πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με τους αγώνες του Ελληνικού λαού το 1974 και θωρακίστηκε με την ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη, όμως ο αγώνας για την προάσπισή της πρέπει να είναι συνεχής".

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος  τονίζει ότι «μόνο η ιστορική εμπειρία της δικτατορίας και του μετεμφυλιακού κράτους που τη γέννησε, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε δίκαια την περίοδο της μεταπολίτευσης, που παρά τα προβλήματα και τις αντιφάσεις της, είναι η καλύτερη περίοδος του τόπου μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους».

«Από τα βασικά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε η χούντα για να βάλει τον λαό στο “γύψο” ήταν ο λεγόμενος “κομμουνιστικός κίνδυνος”» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΚΚΕ και υπογραμμίζει: « Αποδείχθηκε έτσι ότι ο αντικομμουνισμός -που και σήμερα καλλιεργείται από το σύστημα, τους μηχανισμούς του, κυβερνητικούς παράγοντες, την ΕΕ- οι διώξεις των κομμουνιστών και των πρωτοπόρων αγωνιστών, είναι πάντα ο προπομπός γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, που θίγουν τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, του λαού».

«Στις 21 Απριλίου 1967 η Δημοκρατία καταλύθηκε από τους συνταγματάρχες», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου, τονίζοντας, ωστόσο ότι «στις 21 Απριλίου 2014 η Δημοκρατία δοκιμάζεται από την τρόικα και τους ντόπιους συνεργούς της… Η αντίσταση ενάντια στη χούντα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στον αγώνα του ελληνικού λαού κατά των μνημονίων, που οδήγησαν τον Έλληνα πολίτη στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει: «Ειδικά σήμερα που τα νεοναζιστικά μορφώματα προκαλούν τη δημοκρατική κοινή γνώμη, οι μαύρες μνήμες της χούντας μπορούν και πρέπει να μεταφερθούν στη νέα γενιά ως η ανάμνηση μιας εποχής που δεν πρέπει να ξαναζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός».

Από το Blogger.