google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρεί ο Σάκης Βλέτσας από την κούρσα της υποψηφιότητας για τη δημαρχία στη Ζίτσα - epiruschannel.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχωρεί ο Σάκης Βλέτσας από την κούρσα της υποψηφιότητας για τη δημαρχία στη Ζίτσα

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας και πρώην Δήμαρχος Πασσαρώνος κ. Σάκης Βλέτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχοντας απολύτως έτοιμο το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της παράταξης μας, ύστερα από έντονο προβληματισμό και ενδελεχή διάλογο, αποφασίσαμε να απέχουμε από τη «φαρσοκωμωδία» που κάποιοι στήνουν στο Δήμο Ζίτσας, με στόχο να χειραγωγήσουν την εκλογική διαδικασία του προσεχούς Μαΐου και να τη φέρουν στα μέτρα τους ώστε να αποκομίσουν ιδιοτελή πολιτικά οφέλη. Παρά την γενική αποδοχή του έργου, των ικανοτήτων και της πορείας μας, η απόφαση μέσα στις προαναφερθείσες συνθήκες να μην είμαι πλέον υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ζίτσας, δεν είναι μόνο μια ένδειξη έντονης πολιτικής και ηθικής δυσαρέσκειας.
Είναι απόφαση δύσκολη, σαφώς πολιτική, ενός πολίτη που ήταν και παραμένει ενεργός, απόφαση απεμπλοκής από αυτό το σκοτεινό και καταδικασμένο στη συνείδηση του κόσμου παρασκήνιο, το οποίο δυστυχώς δηλητηριάζει ολοένα και πιο έντονα τις αξίες και το ήθος που χρειάζεται να κυριαρχήσουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή της περιφέρειάς μας. Είναι σθεναρή άρνηση συμμετοχής μου σε νοσηρές πρακτικές που υποβαθμίζουν το ρόλο και την πραγματική έννοια της αδέσμευτης αυτοδιοίκησης.
Όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές, δεσμεύτηκα να αγωνιστώ για τον τόπο μας, υπηρετώντας με πολιτική αξιοπρέπεια αυτοδιοικητικές αξίες και κανενός είδους «παραμάγαζα». Είτε από τη θέση του δημάρχου, είτε από αυτή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά και του δημοτικού συμβούλου, είχα ως πρώτιστη προτεραιότητα την παγίωση μιας νέας σχέσης συμμετοχής του κάθε συνδημότη με το Δήμο.
Σε αυτή την εποικοδομητική, αλλά συνάμα δημοκρατικά συμμετοχική διαδικασία, είναι σαφές ότι δεν έχουν θέση οι σύγχρονοι «βαρόνοι», που ως δημογέροντες μιας άλλης εποχής νομίζουν ότι αυτοί αποκλειστικά έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν με ίντριγκες, μηχανισμούς και πάντα με αθέμιτο και ανέντιμο τρόπο τις πολιτικές «Φιλιππινέζες» τους.
Έμαθα στη ζωή μου να αγωνίζομαι τίμια και να σκέφτομαι φωναχτά. Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής και στην κοινωνία καταξιώθηκα από τη δουλειά μου, ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μαζί με τους συνεργάτες μου, εργαζόμενοι με όραμα, σχέδιο και κυρίως με αποτέλεσμα, πετύχαμε κατά κοινή παραδοχή σημαντικό έργο στο Δήμο, που ανακούφισε την καθημερινότητα των πολιτών και έθεσε τις βάσεις για αναπτυξιακά έργα πολλαπλασιαστικής αξίας στον τόπο μας.
Ταυτόχρονα, έμαθα να αναγνωρίζω ότι στη διαδρομή μου έγιναν και λάθη που αφορούν εμένα, τους συνεργάτες μου και την επικοινωνία μας. Δεν θεωρώ όμως λάθος, το ότι παρέμεινα σταθερά και θα παραμείνω ασυμβίβαστα πιστός στις αρχές και τις ηθικές αξίες μου και σε αυτά που πιστεύω. Όπως βεβαίως δεν μετανιώνω που αρνήθηκα να ακολουθήσω στον αυτοδιοικητικό κατήφορο περιφερειακούς αριβίστες του «διαίρει και βασίλευε».  
Οι πολίτες πρέπει, καταδικάζοντας με την ψήφο τους τις παρασκηνιακές πολιτικές τακτικές, να δώσουν  λύσεις στα προβλήματα, αποκλειστικά και μόνον με την αποδεκτή και αλάνθαστη κρίση τους, αξιολογώντας όχι μόνο το έργο αλλά και τις αρχές και τις αξίες του καθενός με μόνο γνώμονα το καλό του τόπου».
Τέλος ο κ. Βλέτσας απαντώντας σε ερώτηση για την συνεργασία και τη σχέση του με τους βουλευτές και τη Ν.Δ. ανέφερε ότι «ήταν και παραμένει άψογη», ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καθώς και τους πολίτες για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους.


Από το Blogger.