google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 2,4 τόνοι χασίς, 678 συλλήψεις, 101 εξιχνιάσεις από τις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου το Φεβρουάριο - epiruschannel.gr

2,4 τόνοι χασίς, 678 συλλήψεις, 101 εξιχνιάσεις από τις αστυνομικές αρχές της Ηπείρου το Φεβρουάριο

Μηνιαία δραστηριότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.
Συνελήφθησαν συνολικά (678) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (101) υποθέσεις που αφορούσαν την  εξάρθρωση  κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών, εξιχνίαση διαρρήξεων καθώς και άλλα αδικήματα
Κατασχέθηκαν, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, πάνω από (2,4) τόνοι κάνναβης 
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν το Φεβρουάριο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις  Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά (678) άτομα. Ειδικότερα:
.Λαθρομετανάστες: 422  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου  «περί ναρκωτικών»: 41 άτομα
.Εγκληματική οργάνωση: 4 άτομα
.Ληστεία: 1 άτομο
.Διάπραξη κλοπών – διαρρήξεων: 19  άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου «περί Όπλων»: 11 άτομα
.Πλαστογραφία- χρήση πλαστών εγγράφων:  7 άτομα
.Διακίνηση λαθρομεταναστών: 15 άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου « περί αλλοδαπών»: 65 άτομα
.Απάτη: 2 άτομα
.Παραβάσεις του Νόμου « περί προστασίας του περιβάλλοντος»: 6 άτομα
.Απειλή – Εξύβριση- Αντίσταση- Απείθεια: 8 άτομα
.Σωματικές βλάβες: 3 άτομα
.Ενδοοικογενειακή βία: 4 άτομα
.Υπεξαίρεση: 1 άτομο
.Ψευδής καταμήνυση - Ψευδορκία: 3 άτομα
.Παράνομη βία: 1 άτομο
.Συκοφαντική δυσφήμιση: 1 άτομο
.Φθορά ξένης ιδιοκτησίας: 1 άτομο
.Κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: 1 άτομο
.Παραβάσεις της νομοθεσίας περί περιβάλλοντος: 1 άτομο
.Παραβίαση περιορισμών διαμονής: 2 άτομα
.Καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.): 48  άτομα
.Παραβάσεις της νομοθεσίας περί φορολογίας: 2 άτομα
.Παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας: 1 άτομο
.Παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών: 1 άτομο
.Παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος: 5 άτομα
.Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.: 2 άτομα
2.Εξιχνιάστηκαν συνολικά (101) υποθέσεις και ειδικότερα:
  • Τριάντα τέσσερις (34) κλοπές - διαρρήξεις.
  • Δύο (2) περιπτώσεις ληστείας.
  • Μία (1) περίπτωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.
  • Είκοσι επτά (27) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών.
  • Δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διακίνησης λαθρομεταναστών.
  • Δεκατρείς (13) περιπτώσεις Νομοθεσίας περί όπλων.
  • Μία (1) περίπτωση εκβίασης.
  • Μία (1) περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
  • Επτά (7) περιπτώσεις πλαστογραφίας.
  • Μία (1) περίπτωση παράβασης της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
3. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά τα ακόλουθα:
  • Ηρωίνη: 123,8 γραμμάρια
  • Κοκαΐνη: 0,7 γραμμάρια
  • Ακατέργαστη κάνναβη:  2 τόνοι,  425  κιλά  και 987,71 γραμμάρια
  • Κατεργασμένη κάνναβη: 113,2 γραμμάρια
  • Ναρκωτικά χάπια: 57
  • Κυνηγετικά όπλα: 7
  • Τυφέκια: 1
  • Αεροβόλο πιστόλι : 1
  • Σιδηρογροθιά – σπρέι πιπεριού- μαχαίρια: 3
  • Φυσίγγια τυφεκίου: 48
  • Οχήματα: 26
  • Φουσκωτό σκάφος: 1
  • Πλαστά  ταξιδιωτικά έγγραφα : 5
  • Χρηματικό ποσό: 9.270  ευρώ
  • CD- DVD: 208
  • Πυροτεχνήματα – Παιδικά αθύρματα: 63
  • Πλαστά χαρτονομίσματα: 3  
  • 640 προϊόντα παραεμπορίου.
4. Ανευρέθηκαν :
  Έξι (6) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ένα (1)  δίκυκλο.
5.                   Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
·         Συνελήφθη την 01-02-2014  στον Παλαμπά Θεσπρωτίας,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, 22χρονος  υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής ομάδας διάπραξης κλοπών. Ο 22χρονος είχε κλέψει μαζί με δύο συνεργούς του, δύο αυτοκίνητα, δύο μηχανές σκαφών και ένα κυνηγετικό  όπλο από χωριά της Θεσπρωτίας.
·         Συνελήφθησαν στους Φιλιάτες, στο Ράγιο και στον Αετό Φιλιατών Θεσπρωτίας, ύστερα από τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τρεις Έλληνες, για διακίνηση συνολικά περίπου (538) κιλών κάνναβης. Οι δράστες εμπλέκονται σε μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ενώ σημειώνεται ότι σε μια περίπτωση είχε διαμορφωθεί από το δράστη, ειδική κρύπτη στην καρότσα του κλεμμένου φορτηγού.
·         Εντοπίστηκε την 06-02-2014 από τις αστυνομικές αρχές στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε «μπλόκο» της Ο.Π.Κ.Ε  Πρέβεζας και συνελήφθη 57χρονος αλλοδαπός, που μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, πάνω από (180) κιλά κάνναβης.
·         Συνελήφθη μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας,  43χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, ο οποίος έφερε βαρύ οπλισμό. Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο  -198- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -113,2- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov με δύο γεμιστήρες
·         Σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με την σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας. Συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν περίπου (805) κιλά κάνναβης.
·         Συνελήφθη την 08-02-2014 στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, Συριακής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία.  Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ελκυστήρα), ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού.
·         Συνελήφθη  την 09-02-2014 στη Γραμμενίτσα Άρτας, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, για ληστεία σε σπίτι ημεδαπών. Ο δράστης συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι είναι αστυνομικοί ενώ στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προέκυψε η εμπλοκή του και σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, στην πόλη και σε χωριά της Άρτας.
·         Συνελήφθησαν  στο Καλπάκι, στο Γεροπλάτανο και στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κόνιτσας – Ιωαννίνων, ύστερα από τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με  το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για διακίνηση συνολικά περίπου (616) κιλών κάνναβης. Η πρώτη περίπτωση αφορά μεταφορά ναρκωτικών με νοικιασμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, η δεύτερη μεταφορά ναρκωτικών πεζή και η τρίτη διακίνηση ναρκωτικών με νταλίκα, μέσα σε κρύπτες, στον χώρο των αποσκευών και του αμαξώματος του οχήματος.

·         Εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης καθώς και τέσσερις διαρρήξεις – κλοπές σε σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου ενώ ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε αφαιρέσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα. 
Από το Blogger.