google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Tρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού 3,5 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2009-2012 - epiruschannel.gr

Tρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού 3,5 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2009-2012

Tρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν σε τράπεζες του εξωτερικού 3,5 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2009-2012, όπως προκύπτει από τον κατάλογο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ((ΚΕΦΟΜΕΠ). Το εν λόγω ποσό δεν δικαιολογείται από το πόθεν έσχες των τριών πολιτικών, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που επικαλείται το δημοσίευμα, κάθε ένας βουλευτής της ΝΔ έβγαλε στο εξωτερικό χρηματικό ποσό λίγο μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Τα εν λόγω στοιχεία προέκυψαν από τη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, η οποία περιλαμβάνει 600 φορολογούμενους που διακίνησαν μεγάλα ποσά, χωρίς να τα έχουν δηλώσει στην εφορία.
Ο επίμαχος κατάλογος βρίσκεται πλέον στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Στη λίστα περιλαμβάνονται και γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι και πολιτικοί μηχανικοί, για τους οποίους διαπιστώθηκε πως διακίνησαν σε τράπεζες του εξωτερικού περισσότερα από 2 δισ. ευρώ «μαύρου» χρήματος, το διάστημα 2009-2012.
Συγκεκριμένα δύο πολύ γνωστοί επιχειρηματίες φέρονται να έχουν καταθέσεις που υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ ο καθένας, ποσά που δεν δικαιολογούνται.
Τα άτομα που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα αναμένεται να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα εν λόγω ποσά, τα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί στις φορολογικές τους δηλώσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα λάβουν επιστολή τη Δευτέρα η οποία θα τους δίνει προθεσμία πέντε ημερών για να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ.
Αν τα ποσά αυτά δεν δικαιολογηθούν, θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.
Από το Blogger.