google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Ρέα Βιτάλη στα Γιάννενα για την παρουσίαση του βιβλίου της ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ - epiruschannel.gr

Η Ρέα Βιτάλη στα Γιάννενα για την παρουσίαση του βιβλίου της ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


«Κάποτε θα γράψω ένα βιβλίο», έλεγα, ενώ παράλληλα παρέδιδα τα συγκεκριμένου αριθμού λέξεων χρονογραφήματά μου, κάποτε θα γράψω ένα βιβλίο  σαν να το υποσχόμουν σε κάποιους. Λέξεις, σελίδες, βουνό! Κι ήρθε μια λέξη. Να η εκδίκηση της λέξης που σας έλεγα. Ζωή ολόκληρη ξεκλείδωσε το «Απασχολημένος». Από αυτήν πιάστηκα. Κι έγραφα κι έγραφα. Γύρισα στα χρόνια. Κάθισα στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου. Έβγαλα χιλιόμετρα. Αρχικά σ΄ ένα TOYOTA Tiara. Το πρώτο που εισήχθη στην Ελλάδα, το 1962. Μετά σ΄ ένα TOYOTA Celica, το πρώτο που εισήχθη, το 1970. Εκείνος ήταν στο τιμόνι, εκείνη δίπλα του… Είδα και τι δεν είδα!...
Μια γενιά κατέγραψα περιφερόμενη σαν ραβδοσκόπος στιγμών και εικόνων. Ε! Να μην πάει κι άκλαυτη. Μεταξύ μας… Μια πληγή δική μου ακολούθησα. Τι νόημα έχει να σας πω ψέματα; Μου έλειψε από το τιμόνι. Κι ας έμαθα να οδηγώ εξαιρετικά. Μια πληγή που τη στόλισα μ΄ ένα σωρό μεγάλα και μικρά… Για ν΄ αντέξω να την καταγράψω…»
Έτσι περιγράφει η Ρέα Βιτάλη η συγγραφέας του ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ την προσπάθεια αλλά και το αποτέλεσμα της πρώτης συγγραφικής της δουλειάς.
Η Ρέα Βιτάλη γνωστή χρονογράφος και αρθρογράφος στους 4 τροχούς, ταχυδρόμο, εικόνες και τα τελευταία χρόνια ιδρυτικό μέλος στο protagon.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και μέσα από την παιδική και εφηβική της ματιά βλέπει και καταγράφει μια ολόκληρη εποχή δια μέσου οικογενειακών στιγμών αλλά ιδίως της σχέσης της με τον πατέρα της τον επιτυχημένο και αυτοδημιούργητο στη δεκαετία του ’60 αποκλειστικό εισαγωγέα της TOYOTA στην Ελλάδα Κώστα Κασιδόπουλο.
Το ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ είναι μια αυτοβιογραφία, και ταυτόχρονα ανασκόπηση των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών της Ελληνικής πραγματικότητας, μέσα από τη ματιά και την υπέροχη γραφή της Βιτάλη.
Η πρώτη έκδοση κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 από τις εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ και μέσα σε λίγους μήνες εξαντλήθηκε.
Ήδη διατίθεται στα βιβλιοπωλεία η δεύτερη έκδοση του βιβλίου που τυχαίνει μεγάλης απήχησης.
Εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, αλλά και τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν παρουσιάσει το βιβλίο της Ρέας Βιτάλη, ενώ θετικές είναι οι κριτικές και τα σχόλια που το συνοδεύουν.
Το βιβλίο παρουσιάζεται και στα Γιάννενα την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 στη ΣΤΟΑ ΛΟΥΛΗ (Ανεξαρτησίας 78) στις 19.00.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασσαλάς, ενώ ανάγνωση αποσπασμάτων θα κάνει ο ηθοποιός του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Μπίζιος.
Παράλληλα ομάδα καλλιτεχνών θα παίξει αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας του ΄60.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ Γιάννης Κεΐσογλου. 
Από το Blogger.