google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στον «Σύλλογο Πολυτέκνων Άρτας» - epiruschannel.gr

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στον «Σύλλογο Πολυτέκνων Άρτας»


 Στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του, επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Άρτας, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαμιχαήλ και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γιάπρο και κ. Ευθυμίου, για τη λειτουργία του Συλλόγου καθώς και για τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι πολύτεκνες οικογένειες.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν την πολύτεκνη οικογένεια στην ιδιαίτερα αυτή δύσκολη στιγμή, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα μας, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν σε τοπικό επίπεδο για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών.
Συγκεκριμένα τονίσθηκε η μεγάλη ανάγκη επίλυσης από την Πολιτεία του δημογραφικού προβλήματος, καθώς και η ανάγκη αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων του προγράμματος διανομής τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έτσι ώστε να λαμβάνουν τρόφιμα περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες.
Ο κ.Τσιρογιάννης αναφέρθηκε στη δυνατότητα ένταξης του Συλλόγου στα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης μέσω του ΕΣΠΑ καθώς επίσης και στη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για τα μέλη του.
Τέλος συζητήθηκαν διάφοροι τρόποι στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, όπως η δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Ιατρείου, οικογενειακή εκπτωτική κάρτα καταστημάτων και υγείας, η μείωση των δημοτικών τελών προς τις πολύτεκνες οικογένειες, βράβευση αριστούχων μαθητών πολύτεκνων οικογενειών και προώθηση της πρότυπης πολύτεκνης οικογένειας.

Ο κ.Τσιρογιάννης εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου και την πολύτεκνη οικογένεια και δεσμεύτηκε ως νέα δημοτική αρχή ότι θα είναι κοντά σε κάθε δραστηριότητα και πρωτοβουλία του Συλλόγου, με στόχο τη στήριξη των πολυτέκνων και την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Από το Blogger.