google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 euro2day.gr: Δωδώνη: Στόχος η αύξηση εξαγωγών στο 50% του τζίρου της Αλεξάνδρας Γκίτση - epiruschannel.gr

euro2day.gr: Δωδώνη: Στόχος η αύξηση εξαγωγών στο 50% του τζίρου της Αλεξάνδρας Γκίτση

Τον ρόλο του θεματοφύλακα της φέτας αλλά και του ελληνικού γιαουρτιού διεκδικεί η Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η οποία 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της και έναν χρόνο αφότου πέρασε στον έλεγχο της διεθνούς επενδυτικής Strategic Initiatives εμφανίζεται αποφασισμένη να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού διευθυντής της εταιρείας Tom Seepers ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους παίκτες και ανταγωνιστές του στην αγορά της φέτας και τους έχει καλέσει να συστήσουν όλοι μαζί έναν Οργανισμό Παραγωγών Φέτας, ώστε να αποκτήσουν και οι ίδιοι φωνή σε θέματα που τους αφορούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι άμεσος ο κίνδυνος να επιτραπεί στον Καναδά να εξάγει το λευκό τυρί του το οποίο ονομάζει φέτα στην Ε.Ε., για τον λόγο αυτό ο κλάδος πρέπει να έχει συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις για την προστασία του προϊόντος». Αντίστοιχη πρωτοβουλία είναι διατεθειμένη να αναλάβει η εταιρεία και σε ό,τι αφορά το ελληνικό γιαούρτι προκειμένου να προστατευθεί και να γίνει ΠΟΠ.
Σχετικά με την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος ο κ. Seepers σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική παραγωγή, αφού όπως εκτίμησε θα υπάρξει συρρίκνωση της εγχώριας κτηνοτροφίας και το όποιο όφελος σε επίπεδο μείωσης των τιμών θα είναι βραχυπρόθεσμο.
Εξέφρασε δε τον φόβο ότι θα υπάρξει αθρόα εισαγωγή γάλακτος, η οποία θα επηρεάσει την αυθεντικότητα των ελληνικών προϊόντων και μακροπρόθεσμα θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών καταναλωτή. Ωστόσο ο ίδιος δεν απέκλεισε τελείως την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος αναφέροντας ότι θα μπορούσε να αυξηθεί στις 7 ημέρες από 5 που είναι σήμερα.
Την ίδια ώρα, και σε ό,τι αφορά τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της εταιρείας, αποκάλυψε ότι η αύξηση των εξαγωγών στο 50% του τζίρου της γαλακτοβιομηχανίας σε βάθος 3-5 ετών, από 20% που είναι σήμερα, αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο ο οποίος θα συνοδευτεί και από άνοιγμα σε νέες αγορές όπως είναι αυτές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.
Για την ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας εντός των ελληνικών τειχών ο κ. Seepers δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγορών, αποκάλυψε δε ότι η εταιρεία έχει δεχθεί κρούσεις από επιχειρήσεις του κλάδου προκειμένου να τις εξαγοράσει, ωστόσο έσπευσε να συμπληρώσει ότι ο υψηλός δανεισμός τους είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό πλάνο για την επόμενη τριετία, με στόχο η εταιρεία να αξιοποιήσει τις πραγματικές εμπορικές δυνατότητές της, στηρίζεται στην οργανωτική ενίσχυση, στον εκσυγχρονισμό των τεχνολογικών υποδομών, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, στο μάρκετινγκ και στις πωλήσεις αλλά και στις επενδύσεις.
Ήδη για την επόμενη χρονιά η επιχείρηση σχεδιάζει να κάνει επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό, με στόχο την επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας αλλά και τη δυνατότητα προσφοράς στους καταναλωτές προϊόντων σε ποικιλία συσκευασιών.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗΣ, Tom Seepers, «Η επένδυση στη ΔΩΔΩΝΗ πραγματοποιήθηκε σε μία κρίσιμη για τη χώρα περίοδο. Έναν χρόνο μετά, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι έχοντας καταφέρει να αντιστρέψουμε την πτωτική πορεία μιας ιστορικής εταιρίας, που έχει τεράστια προοπτική. Παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, παίρνουμε πρωτοβουλίες και επενδύουμε σε ανθρώπους και υποδομές με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας και των συνεργατών της, ώστε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε τη δυναμική της ΔΩΔΩΝΗΣ.
Παράλληλα, ως leader της αγοράς φέτας, σκοπεύουμε να ηγηθούμε στην προσπάθεια ενίσχυσης του εξαγωγικού χαρακτήρα της, με στόχο να προστατεύσουμε την ελληνικότητα της φέτας και να ταξιδέψουμε αυτό το σημαντικό προϊόν για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».
της Αλεξάνδρας Γκίτση
,
Από το Blogger.