google.com, pub-7396276466444978, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Βαθιά λαρύγγια» μέσα στις ΔΟΥ «ξεψαχνίζουν» τις δηλώσεις Στουρνάρα και υπουργών - epiruschannel.gr

«Βαθιά λαρύγγια» μέσα στις ΔΟΥ «ξεψαχνίζουν» τις δηλώσεις Στουρνάρα και υπουργών

Στο στόχαστρό τους έχουν βρεθεί και επιχειρηματίες, τραγουδιστές, τηλεπαρουσιαστές, ηθοποιοί και γενικά άνθρωποι που απασχολούν τα media - Αγνωστο αν θέλουν να εμπορευτούν τα στοιχεία

Τα "βαθιά λαρύγγια" στις ΔΟΥ αλλά και Κεντρικές Υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών αναζητά το τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας του υπουργείου μετά την αποκάλυψη ότι έφοροι με πρόσβαση στο Taxisnet και τα υπόλοιπα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων έμπαιναν ανά πάσα ώρα και στιγμή - και χωρίς να είναι στη δικαιοδοσία τους - στα στοιχεία φορολογουμένων χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό τι έκαναν με αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες θύματα των περίεργων (;) εφοριακών είναι κυρίως πρόσωπα δημόσια αναγνωρίσιμα. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις όπου ελέγχονται φορολογούμενοι "ειδικού ενδιαφέροντος" για κάποιους, όπως σύζυγοι, σύντροφοι, επιχειρηματίες κοκ. Μάλιστα την πιο μεγάλη ζήτηση φαίνεται ότι είχε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, των οποίων τα φορολογικά στοιχεία φαίνεται να έχουν κάνει φύλλο και φτερό εφοριακοί ακόμα και απ' την πιο απομακρυσμένη ΔΟΥ! Στην κορυφή της λίστας είναι ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ακολουθούν Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Μαυραγάνης και Χάρης Θεοχάρης.

Πηγές απ' το υπ. Οικονομικών σημειώνουν στο Newmoney.gr πως εκτός από υπουργούς και βουλευτές επίσης παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον στην αναζήτηση στοιχείων διάσημων μεγαλοοφειλετών, επιχειρηματιών, τραγουδιστών, τηλεπαρουσιαστών, ηθοποιών, σχεδιαστών μόδας και γενικά ανθρώπων που μπορεί να απασχολούν τα Media.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες. Ένα από τα κύρια ζητούμενα της είναι να εξακριβωθεί εάν η "κακή χρήση" αυτών των στοιχείων έγινε απλά ως "κουτσομπολιό" από τους υπαλλήλους, που άφησαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη μπαίνοντας με τους κωδικούς τους στα ηλεκτρονικά συστήματα της ΓΓΠΣ, ή υπάρχουν άλλα κίνητρα και ίσως δοσοληψίες.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα ενώ από το υπουργείο Οικονομικών διαμηνύεται ότι θα αποδοθούν ευθύνες στέλνοντας εφοριακούς ακόμα και στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr 
http://www.protothema.gr/
Από το Blogger.